Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo creëer je een gezellige eethoek

Zo creëer je een gezellige eethoek

De eethoek is een belangrijke plek in huis. Het is een plek waar je samenkomt met familie en vrienden om gezellig te eten, te borrelen en spelletjes te doen. Om deze reden is het goed om wat meer aandacht te besteden aan de inrichting ervan en hier extra gezelligheid aan toe te voegen. In deze blog vertel ik je hoe je een gezellige eethoek creëert.

Eettafel

Het middelpunt van de eethoek is natuurlijk de eettafel. Je hebt allerlei vormen en maten. Een ronde eettafel wordt altijd als extra gezellig beschouwt omdat je iedereen aan kunt kijken. Maar je kunt natuurlijk ook een rechthoekige, vierkante of ovale tafel kiezen. Wat ook meteen veel sfeer geeft is een houten eettafel in een warme tint.

eethoekBron: thuizop5 via HomeDeco Binnenkijken

Verlichting

Wat natuurlijk ook bijdraagt aan de sfeer is de lamp boven de eettafel. Ga voor een lamp die past bij de grootte en vorm van de tafel en de ruimte. Bij een ronde tafel is een ronde lamp het mooist. Je kunt ook extra sfeer creëren door voor een dimbare lamp te kiezen. Deze kun je dimmen als je gaat natafelen.

eethoekBron: about_interiors via HomeDeco Binnenkijken

Sfeer door kleur

Als de meubels en accessoires in de eethoek neutraal van kleur zijn, kan het soms wat vlak overkomen. Je kunt hier meer sfeer aanbrengen door kleur toe te voegen. Denk aan gekleurde eetkamerstoelen, een gekleurde lamp of accessoires. Of ga voor een accentmuur!

eethoekBron: casa_color via HomeDeco Binnenkijken

Wanddecoratie

Het toevoegen van kleur kun je ook doen door middel van wanddecoratie. Denk aan een wanddoek, poster of behang. Met wanddecoratie kun je nog wat extra sfeer toevoegen. Ook kan je fotolijstjes op een plank zetten. Let wel op dat het bij de rest van je interieur past qua stijl en kleur.

eethoekBron: decofavo via HomeDeco Binnenkijken

Accessoires

Tot slot mogen accessoires natuurlijk niet ontbreken! Zet bijvoorbeeld een mooie vaas met bloemen neer, een dienblad met kaarsen of decoreer simpelweg met servies. De accessoires kun je eens in de zoveel tijd ook weer eens verwisselen. Zo creëer je elke keer een nieuwe look. In deze blog kun je nog meer inspiratie vinden voor het decoreren van de tafel met accessoires.

eethoekBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo decoreren onze Binnenkijkers hun eettafel
- Met deze eetkamerstoelen kan het nieuwe jaar al niet meer stuk!
- 20x de mooiste smaragd groene eetkamerstoelen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...