Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Zo creëer je een gezellige eetplek in de tuin

geschreven door Maartje
Zo creëer je een gezellige eetplek in de tuin

Vaak worden er in de tuin heerlijke plekjes gemaakt waar je lekker kunt relaxen. Een fijne loungeset om te relaxen en er gezellig wat te drinken. Maar niet in iedere tuin zien we een plek terug waar je kunt dineren. Gezellig met vrienden of de familie buiten eten net zoals je dat binnen doet. Zo'n zelfde eethoek is ook makkelijk te creëren in de tuin.

eetplek tuinBron: homeofzodiac via HomeDeco Binnenkijken

De tuinmeubels


Het belangrijkste voor een eethoek in de tuin zijn natuurlijk de meubels. Een fijne grote eettafel en stoelen. Wel handig als deze items geschikt zijn voor buiten en je ze het hele jaar buiten kunt laten staan. Tegenwoordig is er zoveel keuze in tuinmeubilair. Kies iets uit in jouw stijl en natuurlijk voor hoeveel personen de eethoek geschikt met zijn.

Bescherming tegen de zon


Het zonnetje is heerlijk en we genieten er allemaal wel van. Soms is het ook wel even goed om uit de zon te gaan, vooral tijdens het eten. Zorg daarom dat je bij de eethoek ook een schaduwplek kan creëren. Doe dit bijvoorbeeld met een parasol of met een zonnescherm.

eetplek tuinBron: wendyhome32 via HomeDeco Binnenkijken

Maak het gezellig


Vaak wordt de tafel wel netjes gedekt als er visite komt eten. Doe dit buiten ook. Leg een mooi tafelkleed over de tafel heen of placemats. Dit beschermt ook meteen de tafel tegen vlekken, vooral wanneer de tafel van hout is. Ook buiten in de zomer kun je lang natafelen, maar het is dan wel handig als je buiten nog verlichting hebt. Regel tuinverlichting en vul dit aan met kaarsen voor extra gezelligheid. Handig om citronellakaarsen te kiezen als je vaak last hebt van muggen.

eetplek tuinBron: michelle45 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze items zijn onmisbaar deze zomer
- Inspiratie: een bank bij de eettafel
- Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...