Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Zo creëer je een neutraal kleurenpalet zonder dat deze saai wordt

geschreven door Rosa
Zo creëer je een neutraal kleurenpalet zonder dat deze saai wordt

Een neutraal kleurenpalet samenstellen kan soms een lastige opgave zijn. Een neutraal kleurenpalet kan namelijk al snel saai overkomen. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn! Daarom heb ik een lijstje met tips opgesteld, zodat je een neutraal kleurenpalet tóch kunt toepassen zonder dat het saai wordt.

neutraal kleurenpalet
Bron: BHG

Een paar snelle tips voor een verrassend neutraal kleurenpalet:
- Neutraal betekent niet alleen beige en zandkleuren
- Donkere kleuren kunnen ook neutraal zijn
- Combineer warme en koele tinten
- Maak één opvallende accentmuur
- Test de verf altijd in huis, kleuren kunnen heel anders ogen met een andere lichtinval
- Een monochroom kleurenpalet is het makkelijkste samen te stellen

neutraal kleurenpalet
Bron: BHG

Een monochroom kleurenpalet samenstellen
Als je een stijlvolle look wilt creëren met een neutraal kleurenpalet, is de makkelijkste manier om een monochroom kleurenpalet samen te stellen. Dit doe je door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen. Je begint met het kiezen van een kleur die je absoluut de mooiste vindt en waar jij je prettig bij voelt. Als je bijvoorbeeld gek bent van een warm-grijze kleur en je al meubilair in deze kleur hebt, kun je hieromheen een mooi monochroom kleurenpalet bouwen.

Dit doe je door vervolgens verf uit te kiezen in kleuren die heel dicht bij deze warm-grijze tint liggen. Zorg ervoor dat je zowel lichtere als donkere tinten uitkiest voor een mooi resultaat. Als je verfstalen opvraagt, krijg je vaak een strip met verschillende tinten van dezelfde kleur. Probeer deze tinten eens te combineren voor een neutraal resultaat dat niet saai is.

neutraal kleurenpalet
Bron: BHG

Voeg hier en daar wat kleur toe
Als je de basis neutraal houdt -de meubels en wanden- kun je wat kleur toevoegen door middel van accessoires. Een neutrale basis is namelijk de perfecte manier om te experimenteren met kleur zonder dat je rigoureuze beslissingen hoeft te nemen. Je kunt dus het ene seizoen okergeel toevoegen en het volgende seizoen zachtroze.

Om een neutraal kleurenpalet mooi uit te laten komen, zijn er een paar basisregels. Kies twee of drie accentkleuren. Als je meer dan drie accentkleuren kiest, wordt het veel te druk en is je neutrale kleurenpalet niets meer waard. Kies je favoriete accessoires en bouw vanuit hier verder. Zo blijft je interieur mooi in balans.

Als je een beetje kleur toevoegt in je interieur, lijkt je ruimte meteen iets losser. Een kleurenpalet dat te neutraal is, kan namelijk snel overkomen als een museum en daarom minder toegankelijk zijn. Maak daarom ook goed gebruik van warme en koude tinten. Combineer bijvoorbeeld lichtblauw (koel) met beige (warm) voor een goede combinatie en de juiste balans.

neutraal kleurenpalet
Bron: BHG

Zie ook:
- Dit is de Flexa kleur van 2019
- Dit kan een nieuwe kleur op de muur voor je interieur doen
- Zo voeg je zwart toe als accentkleur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...