Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

geschreven door Iris
Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

Hier op de redactie kunnen we er geen genoeg van krijgen: koffie! Vooral op de maandagochtend is dit toch wel een musthave om de week fris en fruitig te starten. En, we zijn misschien nog doller op de mokken waar we de koffie uit drinken!

Na het zoeken van inspiratie op het internet - natuurlijk onder het genot van een kop koffie - heb ik het gevonden: zo creëer je een stijlvolle koffiehoek - have fun!

keuken-koffiehoekBron: interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

De plek

Misschien is de plek waar het koffiezetapparaat nu staat, niet helemaal ideaal om er een hoekje van te maken. Daarom voelt het misschien als een 'net niet'-hoekje. Als je een wat kleinere keuken hebt, kies dan een hoekje uit die je verder niet gebruikt om zo de werkruimte te behouden. Het is dan ook slim om gebruik te maken van een wandplankje, (wand)rekje of iets waarmee je de hoogte in kunt werken. Hierdoor creëer je meer plek voor jouw koffiehoekje.

keuken-koffiehoekBron: dessotarkett

Accessoires

Kopjes, kopjes en nog meer kopjes: leuke koffiemokken mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw koffiehoek! Verzamel jouw mooiste aanwinsten en etaleer ze op een rekje of bovenop de koffiemachine. Ook leuk om de melkopschuimer - als je die hebt -, koffiebonen of capsules in je koffiehoekje mee te nemen. Meestal verstoppen we het in kastjes, maar ook dit hoort zeker thuis in een echte koffiehoek! Het 'rommelige' zorgt juist voor dat leuke en speelse effect.

keuken-koffiehoekBron: nieksservies via HomeDeco Binnenkijken

Jouw style

Als je de koffiehoek in de keuken maakt, dan is het mooi om dat ook in de stijl van de keuken te doen. Als je ervoor kiest om je hoekje iets naast de keuken te plaatsen, is het heel leuk om met een trolley of een tafeltje te werken als eyecatcher.

keuken-koffiehoekBron: unsplash

Haal alles uit de kast

Zet liever niet alles in één lijn, maar speel een beetje met de ruimte en de 'diepte' die je hebt. Houd het zo praktisch mogelijk voor jezelf en zet de spulletjes die jij het meest gebruikt, binnen handbereik. Style het af met een plantje - bijvoorbeeld een hang- of vetplantje - en voilà: tijd om jouw eerste kopje koffie te zetten in jouw eigen koffiehoekje, enjoy!

keuken-koffiehoekBron: unsplash

Zie ook:
- 5x snelle én simpele ijskoffies voor thuis
- Haal de barista in je naar boven: 5 lekkere koffies die jij kan maken
- Trend: servies in seventies style

 
 
Budget shopping

Budget shopping: betaalbare items voor jouw (studenten)kamer

geschreven door Marie-Louise
Budget shopping: betaalbare items voor jouw (studenten)kamer

Wie denkt dat een studentenkamer stijlvol inrichten geen optie is vanwege het budget, heeft het goed mis. Ook interieurliefhebbers die nog student zijn en op 15m² wonen, kunnen losgaan op stylinggebied! Wij laten het je zien: onder het motto 'wie niet sterk is, moet slim zijn', hebben wij betaalb...

meer...