Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo creëer je een stoere toon in een witte keuken

geschreven door Tessa
Zo creëer je een stoere toon in een witte keuken

Herken je dit? Je stapt je splinternieuwe keuken binnen en bevind je in een van top tot teen in het helderwit gelakte kookdroom. Hoewel je er super blij mee bent - logisch na maandenlang sparen voor zo'n renovatie - mist er voor je gevoel toch iets. Ja, zo'n strakke witte keuken is prachtig. Maar voelt vaak wanneer 'ie helemaal wit is toch nog een beetje aan als een kil laboratorium. Gelukkig hoeft je je geen zorgen te maken over of je investering het wel waard is geweest en of je de juiste keuze hebt gemaakt. Want met deze tips creëer je in een mum van tijd een unieke en stoere sfeer in jouw keuken en is dat lab-gevoel zo weer verdwenen😉.

Hout
In een witte ruimte willen veel mensen karakter toevoegen. Wat heeft er nu meer karakter dan hout? Vooral van dat robuuste geleefde hout leent zich hier perfect voor. Denk bijvoorbeeld aan houten snijplanken en kruidenbakjes. Stal ze naast elkaar uit en mix en match verschillende tinten hout voor een speels effect.

witte keuken met houten accenten Bron: Shelter Residential

Vintage
Vintage items kunnen perfect gecombineerd worden met het strakke wit. De geleefde look die vintage met zich meebrengt zorgt voor warmte en sfeer in de ruimte. Daarbij hoef je met vintage items helemaal niet duur uit te zijn. Ga een dagje naar de rommel- of vlooienmarkt, kringloop of brocante winkel en kijk eens goed om je heen. Wie weet zit er wel een pareltje voor in jouw keuken tussen.

witte keuken vintage tapijt Bron: Lonny via Lark & Linen

Beton
Vind jij een koele uitstraling mooi? Breng dan karakter in de keuken door beton toe te toevoegen. Dit kan door te kiezen voor een mooi keukenblad van beton. Maar je kunt ook voor low budget kiezen en betonnen accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een grote plantenbak.

witte keuken betonnen plantenbak Bron: Rye London via Bodie and Fou

Zwarte accenten
Niets is stoerder dan zwart. Stal zwarte kommen, schalen en bekers uit op witte planken boven het aanrecht. Kies zwarte hendels en deurknopjes voor de kastjes en ga voor een zwarte kraan. Kies kleine items en creëer op verschillende plekken mooie contrasten met de rest van de keuken.

witte keuken zwarte accenten Bron: TLC Interiors

Industriële lampen
Maak een statement in je witte keuken en laat een stoere industriële lamp de show stelen. Kies een grote en maak er een echte eyecatcher van!

witte keuken industriële lamp Bron: The Design Files

Tip!
Vind jij de all white look mooi? En wil je geen dingen als zwarte accenten toevoegen? Vermijd dan het lab-gevoel door te mixen met materialen. Bijvoorbeeld een wit geverfde bartafel. Of een wit gelakte lamp.

Zie ook:
-Dé tips voor kleine keukens of keukens met weinig opbergruimte!
-Deze keukenitems wil elke interieurliefhebber!
-Wegzwijmelen: 7x prachtige blauwe keukens

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...