Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zo creëer je meer privacy in je tuin

geschreven door Mara
Zo creëer je meer privacy in je tuin

Zit jij ook zo graag in de tuin? Een heerlijke plek om te vertoeven in de wat warmere maanden! Waar sommigen op een groot perceel wonen, wonen anderen in een woonwijk met veel buren. En hoe leuk onze buren dan wel niet zijn, een beetje privacy is toch wel fijn in de tuin. Met onderstaande tips krijg je dat voor elkaar; zo creëer je meer privacy in de tuin!

Gebruik hogere planten en bomen
Hoe hoger de beplanting rondom je terras, hoe meer privacy je creëert. Ga bijvoorbeeld voor siergrassen of voor rododendrons; een prachtige plant die heel groot kan worden en prachtige bloemen heeft!

privacy tuinBron: Vleugje_eef_ via HomeDeco Binnenkijken

privacy tuinBron: Huisjeinhaarlemstad via HomeDeco Binnenkijken

Zet planten óp de overkapping of schuur
Heb je achterburen en worden jullie tuinen gescheiden door een schuur of overkapping? Zet dan eens planten óp de schuur of overkapping! Ga bijvoorbeeld voor bamboe, dat flink hoog kan groeien. Door hoge planten neer te zetten, kunnen je buren vanuit hun eerste verdieping minder makkelijk je tuin in kijken én kun jij ook niet meer bij hen binnenkijken. In plaats daarvan heb je uitzicht op een groene oase!

privacy tuinBron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik een parasol of schaduwdoek
Een eenvoudige manier om meer privacy te creëren: gebruik een parasol of hang schaduwdoeken op. Zo kunnen je buren minder makkelijk de tuin in kijken.

tuin privacyBron: Heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken

privacy tuinBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Plaats een overkapping of pergola
Wil je liever iets permanents, in plaats van iedere dag een parasol of schaduwdoek ophangen? Ga dan voor een overkapping of pergola! Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Deze bieden gemakkelijk meer privacy en je hebt direct een heerlijke zit gecreëerd. Onlangs schreven we een blog over hoe je de zithoek onder de overkapping mooi kunt stylen, klik hier om die blog nog eens te lezen!

privacy tuinBron: Lifebyner via HomeDeco Binnenkijken

Plaats een schutting (en fleur deze op!)
De makkelijkste en meest voorkomende manier om meer privacy rondom je tuin te krijgen, is natuurlijk om een schutting te plaatsen. Voor velen is deze echter een doorn in het oog, maar daar hebben wij bij HomeDeco genoeg oplossingen voor! Zo hebben we bijvoorbeeld de mooiste tuinposters en spiegels in ons assortiment, waarmee jij de schutting opfleurt. We hebben al eens een artikel gemaakt met 5 leuke tips om je schutting op te fleuren - klik hier om dat artikel nog eens te bekijken!

privacy tuinBron: Villa Madelief via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze schaduwdoeken houden je hoofd koel deze zomer
- Inspiratie voor jouw tuin: sfeervolle tuinverlichting
- Wegzwijmelen: 10x prachtige tuinen met een zwembad

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...