Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zó herken je romantisch interieur

geschreven door Zuen
Zó herken je romantisch interieur

De romantische woonstijl heeft een stoere basis en wordt daarom vaak vergeleken met het landelijk interieur. Wat maakt deze stijl eigen? De hoeveelheid details en het kleurgebruik binnen deze woonstijl is iets wat typerend is voor de romantische woonstijl. Deze woonstijl heeft een zachte, rustige uitstraling en we love it!

Ben jij benieuwd naar andere kenmerken van deze woonstijl? Lees dan snel verder!

Kleur

Zoals al werd gezegd, is het kleurgebruik een element dat deze woonstijl helemaal eigen maakt. Binnen deze stijl zijn vele pasteltinten en andere zachte kleuren terug te vinden. Hierdoor wordt de zachte, rustige uitstraling gecreëerd. Deze kleuren kunnen binnen het gehele interieur terugkomen. Denk aan sierkussens, eetkamerstoelen en plaids. Let op bij het toepassen van kleur op de muur dat de kleuren van het interieur hierbij goed passen. Hierdoor laat je een kamer al gauw ruimer ogen en creëer je die zachte, aaibare sfeer.

Foto-van-woonkamerBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Materialen

Binnen de romantische woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van zachte, aaibare materialen. Denk aan een wollen plaid of een het gebruik van een andere aaibare stof, fluweel. Deze materialen kunnen terugkomen in verschillende soorten meubels. Denk aan een teddy fauteuil of een fluwelen bank met daarop een wollen plaid.

Foto-woonkamerBron: Casa_color via HomeDeco Binnenkijken




 

Accessoires

Doordat binnen de romantische woonstijl vele robuuste meubels terug te vinden zijn, is het de taak van de accessoires om die romantische sfeer te creëren. Hierdoor zijn er veel accessoires terug te vinden binnen deze woonstijl. Binnen deze stijl passen gouden accessoires goed. Omdat de kleuren zacht en rustig zijn, past de opvallend goud hier perfect bij.

foto-woonkamerBron: A beautifulmess




 

Warm en zacht licht

Binnen een romantisch interieur past geen fel, koud licht. Kies daarom voor warme, zachte bronnen, dit zorgt voor die romantische sfeer. Maak gebruik van (kleine) verschillende lichtbronnen in een kamer, bijvoorbeeld door middel van kaarsen. Op deze manier wordt de kamer genoeg verlicht en verlies je niet het mooie romantische gevoel.

foto-woonkamer




 
Bron: Clem

Zie ook:
- Mix and match: romantisch en industrieel
- Binnenkijken in een romantisch industrieel appartement in Barcelona
- Zo creëer je een romantische slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...