Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer

geschreven door Mara
Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer

Geen idee welke kleur(palet) je moet gebruiken in de slaapkamer? Geen nood! Met deze tips weet je precies wat het beste bij jou past en heb je nooit meer een slapeloze nacht.

Hemels blauw
Uit onderzoek blijkt dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen; gemiddeld 7 uur en 52 minuten. Dit zou komen doordat blauw een rustgevend en kalmerend effect heeft op de hersenen, waardoor je dus veel relaxter kunt slapen. Wil je dus graag een leuk kleurtje in de slaapkamer, zonder dat het te druk wordt, dan is blauw de beste keuze voor jou.

blauwe slaapkamerFoto: Solebich

All white slaapkamer
Behoefte aan meer rust en weinig afleiding? En/of heb je een erg kleine slaapkamer? Dan slaap jij waarschijnlijk het beste in een witte slaapkamer. Wit doet een ruimte groter lijken, staat voor reinheid en geeft een frisse, kalme sfeer. Perfect voor mensen met een druk en chaotisch leven.

witte slaapkamerFoto: My Scandinavian Home

Vrolijk & warm
Vind je het moeilijk om 's ochtends je bed uit te komen en heb je soms last van een ochtendhumeurtje? Ga voor (oker)geel! Volgens de kleurenpsychologie zorgt geel ervoor dat je vrolijker en energieker wakker wordt. Hoe warmer de kleur geel is, hoe beter. Ga dus bijvoorbeeld voor okergeel en vermijd het geel dat een blauwe ondertoon heeft.

geel slaapkamerFoto: My Scandinavian Home

Donkere slaapkamer
Heb je een slaapkamer met veel lichtinval, dan kun je het beste kiezen voor donkere kleuren. Slapen in een ruimte met veel licht zorgt er namelijk voor dat je onrustiger slaapt en je slaapkwaliteit achteruit gaat. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dit depressieve gevoelens met zich mee kan brengen. Een donkere ruimte daarentegen stimuleert de aanmaak van melatonine in je hersenen, en laat melatonine nu net hét slaaphormoon zijn..

donkere slaapkamerFoto: My Scandinavian Home

Kleuren die je maar niet moet kiezen...
In een blauwe slaapkamer slapen mensen met 7 uur en 52 minuten het langst en best, in een paarse slaapkamer wordt er gemiddeld slechts 5 uur en 56 minuten geslapen! Ook rood wordt vaak afgeraden bij kleurpsychologie, omdat een overvloed aan deze kleur je een onrustig gevoel kan geven. Andere kleuren die je misschien beter niet kunt kiezen zijn grijs en bruin. Deze zouden een somber en neerslachtig humeur triggeren.


Zie ook:
-De leukste slaapkamers voor tieners
-Inspiratie: lichte slaapkamers met natuurlijke materialen
-Zo maak je van je slaapkamer een luxe suite

 
 
Inspiratie

Met deze slimme trucs laat je het plafond hoger lijken

geschreven door Julia
Met deze slimme trucs laat je het plafond hoger lijken

De hoogte van het plafond kan per huis flink verschillen. Met een hoog plafond voelt een ruimte groter aan. Je hebt wat meer ruimte voor kasten en kunt hoge ramen laten plaatsen waardoor het lichter is. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een huis met een hoog plafond. Gelukkig zijn er een ...

meer...