Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Koopgids

Zo kies je een hanglamp uit

geschreven door Rosa
Zo kies je een hanglamp uit

Als je een hanglamp gaat kopen, kijk je natuurlijk in eerste instantie naar wat jij mooi vindt. Dit is ook superbelangrijk. Je hangt immers geen lamp op die je niet mooi vindt of die niet bij jouw interieur past. Toch zijn er nog wat andere dingen om rekening mee te houden bij het shoppen van een hanglamp.

Bekijk de ruimte goed
Als je een hanglamp gaat kopen, is het handig om de ruimte goed te bestuderen. Zo wil je niet een klein, ielig hanglampje in een enorme ruimte hangen. Maar, let hier ook goed op de items die al in de ruimte aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel of het aanrechtblad. Bij de eettafel is het belangrijk dat je niet tegen de lamp aan kijkt als je aan tafel zit en bij het aanrechtblad is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je hoofd niet stoot als je aan het blad staat. Bij het bekijken van de ruimte, kun je ook direct bepalen of je een grote, kleine of medium hanglamp nodig hebt. Extra tip: hang verschillende hanglampen op verschillende hoogtes bij elkaar voor een speels effect.

De functie van de hanglamp
De functie van de hanglamp is natuurlijk superbelangrijk! Als je 'm in de werk- of studeerkamer wilt ophangen, is het van belang dat de lamp veel licht geeft zodat je je goed kunt concentreren. Wil je juist een lamp voor de woonkamer, dan is het belangrijk dat deze niet te fel is, omdat je hier vaak komt om te relaxen. Boven de eettafel is het handig als je een hanglamp kiest die gedimd kan worden. Zo kun je tijdens het eten het licht wat feller zetten, dan wanneer je gaat natafelen.


Hanglamp zwart NEVA
€ 49,-
Landelijke hanglamp Lina 1-lichts mango hout
niet op voorraad
Industriële hanglamp Sucre 4L - Zwart
€ 159,95
€ 129,95
Hanglamp wit/goud TAGUS
€ 50,-
€ 43,-
 
 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...