Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Kerst

Zo kun je de tafel gezellig dekken voor kerst

geschreven door Maartje
Zo kun je de tafel gezellig dekken voor kerst

Dit jaar is Kerstmis wellicht een beetje anders dan voorgaande jaren. Toch kunnen we het net zo gezellig maken! Pak lekker uit met de kerstversiering en dek de tafel zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. In deze blog geef ik tips!

kersttafelBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

1. Bepaal de stijl of thema
Met kerst kun je alle kanten op gaan als het gaat om thema's. Ga jij voor strak, klassiek of bohemien? Goud, (bordeaux)rood, groen, zwart, wit en paars? Ook mag er natuurlijk goed gebruik worden gemaakt van glitters!

2. Tafellinnen
Begin met de basis als je de tafel gaat dekken. Hierbij kun je kiezen uit een tafelkleed, placemats of tafelloper. Je kunt natuurlijk ook meerdere van deze items gebruiken, bijvoorbeeld een tafelkleed met placemats. Maak gebruik van de mooiste stoffen en zoek hier bijpassende servetten bij.

kersttafelBron: Arco via HomeDeco Binennkijken

3. Servies
Laat je dagelijkse servies eens staan en pak uit door je mooiste servies uit de kast te halen. Mooi porselein in meerdere delen en kristallen glazen passen goed bij een luxe gedekte tafel. Wil jij graag gebruik maken van meerdere gangen? Werk met de borden van groot naar klein. Je kunt eerst een onderbord neerleggen of als eerste het dinerbord. Hierna plaats je op het dinerbord een ontbijtbordje of een klein bord dat je gebruikt bij het voorgerecht. Hierop kun je eventueel nog een kommetje of een glaasje voor soep neerzetten. Bestek pak je altijd van buiten naar binnen. Bestek voor het dessert leg je vaak boven de borden.

kersttafelBron: Hetboshuisje via HomeDeco Binnenkijken

4. Middenstuk
Met een middenstuk maak je jouw kersttafel helemaal af! Hiermee kan je heel goed het thema bepalen en de tafel er extra feestelijk uit laten zien. Zet een mooi kerststuk neer of een slinger van dennentakken en zet hiertussen kandelaars. Zet voor de klassieke stijl bijvoorbeeld een mooie grote zilveren kandelaar neer.

5. Overige decoratie
Maak de tafel nog af met bijvoorbeeld naamplaatjes, overige waxinelichthouders of iets wat je nog op het bord kunt leggen. Servetten kun je op verschillende manieren vouwen of je kunt gebruik maken van een servetring. Hier kun je dan een dennentakje bij doen of iets anders feestelijks.

Zie ook:
- 32x de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom onder de €30
- De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl
- De leukste kerstdecoratie voor de Glam woonstijl

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...