Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo laat je een basic interieur stralen

geschreven door tess1008

Zo laat je een basic interieur stralen

Een basic interieur is alles behalve saai! Met een kleurenpalet van verschillende grijstinten en mooie materialen straalt deze stijl enorm veel rust uit en kun je het toch heel interessant maken.

Heb jij een basic interieur maar mis je toch iets? Bekijk dan de volgende tips om jouw basic interieur echt te laten stralen!

1. Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht is een belangrijk element in een basic interieur. Wanneer er veel natuurlijk daglicht naar binnen valt, zullen de materialen (en evt. kleuren) die je gebruikt beter tot hun recht komen. Op deze manier houd je de ruimte interessant maar ook basic tegelijk!

pastel gecombineerd met koper
Bron: Pinterest

2. Voeg bloemen en planten toe

Wanneer we aan een basic interieur denken, denken we aan een kleurenpalet van grijstinten en wit. Zet eens een bos bloemen op tafel en kijk wat er gebeurt. Een bom van kleur die prachtig afsteekt tegen de rest van het interieur. Je zult zien dat het jouw basic interieur laat stralen!

pastel gecombineerd met koper
Bron: Pinterest

3. Gebruik verschillende materialen

Een basic interieur wordt interessant gemaakt door het gebruik van verschillende materialen. Voor elk interieur geldt: Hoe neutraler de ruimte is qua kleuren en patronen, des te belangrijker de afwisseling van materialen en texturen is en andersom. Dus wanneer je een kleurenpalet van grijstinten gebruikt, is het leuk om af te wisselen met verschillende materialen. Denk aan bijvoorbeeld wol, linnen, natuursteen en glas.

pastel gecombineerd met koper
Bron: Pinterest

4. Houd het netjes en opgeruimd

'Clean', dat is toch wel de sleutel naar een basic interieur. Het is dan ook de kunst om een balans te vinden tussen netjes opgeruimd en levendig. Je moet namelijk wel oppassen dat het interieur niet te onpersoonlijk wordt. Foto's en persoonlijke vondsten zijn altijd goed! Maar presenteer ze op een manier die niet rommelig en druk oogt.

pastel gecombineerd met koper
Bron: Andersen Familiar

5. Zorg voor eye-catchers

Breng een basic interieur tot leven door middel van eye-catchers. Kleine elementen die de aandacht trekken doen al een hoop voor je interieur. Dit kan van alles zijn! Denk aan een prachtig interieurboek op de salontafel of haal een paar mooie posters in huis!

pastel gecombineerd met koper
Bron: Pinterest

 

Onze favorieten: