Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

5 manieren om je huis groter te laten lijken!

geschreven door Mara
5 manieren om je huis groter te laten lijken!

Het is soms best een uitdaging; je droominterieur creëren in een klein huis of kamer. Woon je in de stad? Dan zal je dit vast herkennen. Wij geven je daarom vijf simpele en snelle tips om je huis groter te laten lijken.

Tip 1: Creëer meerdere ruimtes

Woon je in een studio? Dan bieden room dividers zeker de uitkomst. Creëer meerdere ruimtes door een gordijn op te hangen of door een brede kast strategisch te plaatsen. Tip: kies niet voor 'zware', donkere gordijnen of een te hoge kast. Dit maakt de ruimte alleen maar hokkerig en werkt het dus juist averechts.

Meerdere ruimtes

Tip 2: Houd het opgeruimd

Helaas maar waar: in een kleine ruimte valt rommel nog meer op. Gebruik manden, opbergdozen en kasten om al je kleine troepjes in op te bergen. Een opgeruimd huis = meer rust en ruimte.

Opgeruimd

Tip 3: Kies voor een lichte vloer

Wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte, kun je het beste voor lichte kleuren kiezen. Zo reflecteert een witte vloer het licht en maakt het je huis een stuk rustiger. (Lees: opgeruimder!)

Meerdere ruimtes

Tip 4: Gebruik spiegels

Door veel spiegels in je interieur te gebruiken creëer je optisch meer licht en ruimte door de weerspiegeling. Plaats of hang de spiegels in de hoeken van je huis of juist op een lange wand voor het gewenste effect.

Spiegels

Tip 5: Houd je meubels een paar centimeter van de muur vandaan

In een kleine ruimte ben je al snel geneigd om je meubels tegen de muur aan te zetten, want: meer ruimte. Toch werkt dit juist averechts en kun je je meubels beter iets van de muur af zetten. Al is het maar een paar centimeter, het laat de kamer direct iets groter ogen!

Ruimte

Heb jij nog meer tips?

We lezen graag nog veel meer tips, dus deel jouw ultieme interieurtip voor een klein huis in de reacties hieronder! Wij zijn benieuwd!  

Bron foto's: Amber Interior Design - 79 Ideas - Coco Lapine Design - Buzz Feed

 

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...