Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zo maak je een zwart-wit interieur gezellig

geschreven door Julia
Zo maak je een zwart-wit interieur gezellig

Sommige interieurliefhebbers verwerken het liefst zoveel mogelijk kleur in hun interieur, terwijl anderen het liever neutraal houden. Een zwart-wit interieur kan erg stijlvol zijn, maar omdat je geen kleur gebruikt kan het ook minder sfeervol ogen. Wil je een zwart-wit interieur creëren? In deze blog geef ik je 4 tips voor hoe je dit gezellig maakt.

1. Planten en bloemen

Ze zorgen voor sfeer in elk huis. Een mooie plant of een bos (kunst)bloemen zal de show stelen in jouw zwart-wit interieur. Het is namelijk het enige kleuraccent. Het zorgt ervoor dat je interieur net wat huiselijker is. Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel kleur je plant of bosje bloemen heeft, want je kunt ook voor bloemen kiezen die bijvoorbeeld wit of zwart zijn of een plant die wat minder fel groen is.

zwart-wit interieurBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

2. Materialen en structuren

Waar je in een kleurrijk interieur accenten toevoegt met kleur, kun je dit in een zwart-wit interieur met materialen en structuren doen. Ga bijvoorbeeld voor een grof gebreid wollen plaid, een bank met boucle stof of een stoel met ribstof. Maar denk ook aan een opengewerkte lamp. Dit soort accenten zorgen ervoor dat je interieur interessanter is en maken het sfeervol. Ook natuurlijke materialen zijn sfeervolle toevoegingen.

zwart-wit interieurBron: thuizop5 via HomeDeco Binnenkijken

3. Verlichting

Verlichting is eigenlijk essentieel in elk interieur, maar misschien nog wel het meest in een zwart-wit interieur. Hanglampen met warm licht zullen je huis dan ook warmer maken. Denk aan algemene verlichting, taakverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Besteed met name aandacht aan de sfeerverlichting en vergeet in de herfst en winter ook zeker de kaarsen niet!

zwart-wit interieurBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

4. Zwarte muur

In veel zwart-wit interieurs zie je dat de wanden wit gelaten zijn. Een spannende, maar zeker sfeervolle toevoeging aan je zwart-wit interieur is een zwarte wand. Je hoeft niet meteen een hele wand te schilderen, een deel van de muur maakt ook al heel veel verschil. Dit geeft je interieur veel warmte.

zwart-wit interieurBron: thuizop5 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Inspiratie: zo mooi kan een zwarte keuken zijn
-24x prachtige zwarte eettafels die je direct kunt shoppen
-Shop the look: witte eetkamer met donkere meubels

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...