Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zo maak je jouw terras op de goede manier schoon

geschreven door Maartje
Zo maak je jouw terras op de goede manier schoon

In deze tijd zijn we allemaal aan het schoonmaken en opruimen, in huis en buiten in de tuin. Het is wel zo fijn als het allemaal schoon en netjes is nu we weer vaker buiten kunnen zitten. Er zijn alleen een aantal do's en dont's bij het schoonmaken van je terras die je in gedachten moet houden.

Op een terras liggen vaak tegels of houten vlonders. Na de winter zie je vaak veel onkruid en een groene aanslag op de tegels of vlonders. Dit wil je natuurlijk weg hebben, want het staat niet mooi en zodra het gaat regenen kan het door de aanslag glad worden.

terras schoonmakenBron: iris46 via HomeDeco Binnenkijken

Onkruid verwijderen
Onkruid is best makkelijk te verwijderen. Je kan het er gewoon tussenuit plukken met je handen of gebruik maken van een voegenborstel of -krabber. Als je onkruid gaat verwijderen met je handen is het wel zo fijn om handschoenen te dragen, sowieso wel prettig met tuinieren.

Aanslag verwijderen
Je kunt op verschillende manieren de aanslag van je tegels of vlonders verwijderen. De makkelijkste manier is gewoon met een sopje van warm water en zeep en een harde borstel. Gooi het sopje over de vloer heen en schrob daarna goed met de borstel. Laat het sopje vervolgens een half uur intrekken en spoel daarna af met schoon water. Probeer bij het verwijderen van de aanslag geen chloor, zout en azijn te gebruiken. Dit is schadelijk voor het milieu.

terras schoonmakenBron: een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken

Je kunt jouw tegels of vlonders ook schoonmaken met een hogedrukspuit. Dit is een manier die erg milieuvriendelijk is, omdat je alleen gebruik maakt van water. Helaas zitten er ook nadelen aan deze manier van schoonmaken. Door de hoge druk bestaat er namelijk een kans dat je het zand tussen de voegen van de tegels weg spuit. Hierdoor kunnen je tegels gaan verzakken. Ook kan het ervoor zorgen dat tegels beschadigen en grover worden. Hierdoor kan de aanslag sneller terugkomen.

De beste manier is dus eigenlijk door gewoon te schrobben met heet water met zeep en een borstel. Let hierna wel op dat de tegels of vlonders glad kunnen zijn.

terras schoonmakenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Budget shopping: de leukste plantenbakken voor jouw bloemen en planten
- Barbecues onder de 250 euro en alles wat je daarbij nodig hebt
- 16x tuinsets om gezellig aan te dineren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...