Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo voel jij je thuis in je nieuwe huis

geschreven door rosa

Zo voel jij je thuis in je nieuwe huis

Ga jij binnenkort verhuizen? Of ben je net verhuisd? Dan weet je vast dat het soms lastig kan zijn om je echt thuis te voelen in je nieuwe huis. Daarom heb ik een aantal tips voor je opgesteld, zodat jij binnen no-time thuis bent in je nieuwe huis.

1. Ruim op

De eerste periode in je nieuwe huis, zul je nog veel spullen in dozen hebben zitten. Zorg ervoor dat deze niet teveel in het zicht staan. Probeer ze ook in de ruimtes waar je de meeste tijd doorbrengt, niet op te bergen. Als je in de woonkamer een hoop dozen hebt staan, zul je je hier minder snel thuis voelen dan als de dozen uit het zicht staan. Accepteer ook dat je niet alle dozen in een keer kunt uitpakken. Na een aantal weken zullen er ongetwijfeld nog onuitgepakte dozen staan. Gun jezelf de tijd om alles op z'n tijd te doen.
Probeer ook niet alles in je huis te houden. Die te gekke lamp die leuk stond in je vorige huis, hoeft niet per se leuk te staan in je nieuwe huis. Als het niet werkt, werkt het niet. Breng deze spullen dan ook direct naar de kringloop of verkoop het op Marktplaats.

Bron: Style me pretty

2. Deel de ruimtes in

Een nieuw huis, betekent een nieuwe ruimte. Ga er dan ook niet klakkeloos vanuit dat de indeling die je in je oude huis had mooi staat in je nieuwe huis. Probeer verschillende opstellingen en maak hier schetsen van. Zo zie je precies of je eettafel het beste staat in de lengte of juist in de breedte. Hetzelfde geldt voor de bank, misschien stond 'ie in je vorige huis wel fantastisch tegen de muur aan, maar heeft het in dit huis weinig effect.

Bron: Fashion landscape

3. Maak een to-do lijst

Deze tip zorgt voor een heleboel rust en structuur. Tijdens de verhuizing loop je tegen allerlei dingetjes aan. Bijvoorbeeld dat de televisie het boven niet doet, er een extra wandplank nodig is of dat je nieuwe plinten moet bestellen. Schrijf dit allemaal op en maak op deze manier een to-do lijst. Zo vergeet je niets en blijven deze klusjes niet in je hoofd malen. Je kunt zo ook precies zien welke zaken prioriteit zijn en welke nog even kunnen wachten. Zeg nou zelf, het voelt toch ook heerlijk om je taken af te kunnen vinken ;).

Bron: Sharyn Cairns

4. Wees af en toe alleen

Door jezelf af en toe even terug te trekken, heb je de tijd om aan je nieuwe omgeving te wennen. Loop een paar rondjes door het huis, trek wat kastjes en lades open of ga even relaxen op de bank. Door even alleen in je huis te zijn, voelt het eerder eigen.

Bron: Fastighetsmaklarna

5. Nodig vrienden en familie uit

Geef vrienden en familie een rondleiding door je nieuwe huis. Het is altijd leuk om iets nieuws aan je dierbaren te laten zien. Iedere keer dat jij een rondleiding geeft, en iemand geeft je complimentjes, kun je trots zeggen dat dat allemaal van jou is. Jij hebt je best ervoor gedaan en alles is ingericht naar jouw smaak. Je kunt dit natuurlijk doen door middel van een housewarming, maar het is ook fijn om personen apart uit te nodigen. Maak nieuwe herinneringen in je nieuwe huis. Ga samen koken, borrelen op zondagmiddag of een lekkere kop koffie drinken.

Bron: Lotta Agaton voor H&M Home

6. Maak een rondje door de buurt

Een nieuw huis, betekend ook een nieuw uitzicht. Ook als je al bekend bent met de buurt, is het altijd even wennen dat je een nieuw uitzicht hebt. Maak een praatje met de buren en verken de buurt eens lopend. Altijd fijn om te weten wie er naast je wonen en een idee te hebben hoe de gehele buurt eruit ziet. Hoe sneller jij dit weet, hoe sneller jij je thuis voelt.

Bron: Herz und Blut

7. Neem de tijd

Last but not least, neem rustig de tijd om je thuis te voelen in je nieuwe huis. Het is een hele stap om te verhuizen en vanuit je vertrouwde omgeving naar een nieuwe omgeving te gaan. Overhaast dit dan ook niet en gun jezelf de tijd om aan de nieuwe omgeving te wennen.

 

Onze favorieten:

 
 
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
geschreven door mara

16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers

Sinterklaas is weer in het land, dus dat betekent dat je weer los kunt gaan met cadeautjes kopen voor je geliefden. Wij helpen je graag een handje. Daarom hebben we 16 leuke sintcadeautjes op een rijtje gezet boven de €50. Meer cadeau-inspiratie opdoen? Klik dan hier.

meer...