Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zomers tafelen: tips om je tafel feestelijk aan te kleden

geschreven door Lynn
Zomers tafelen: tips om je tafel feestelijk aan te kleden

Met de komst van de zomer is het tijd om te genieten van lange, zwoele avonden en heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Of je nu een barbecue organiseert, een tuinfeest geeft of gewoon gezellig wilt dineren met je gezin, het aankleden van je zomertafel kan een verschil maken in de sfeer en beleving van de maaltijd. In deze blogpost delen we enkele handige tips en inspiratie om je zomertafel prachtig te decoreren en een gastvrije sfeer te creëren.

Kies voor zomerse kleuren en patronen

Breng de vrolijke sfeer van de zomer tot leven door te kiezen voor kleurrijke tafellakens, servetten en tafeldecoraties. Denk aan levendige tinten zoals turquoise, geel, oranje, groen en roze. Bloemenprints, strepen of tropische motieven kunnen ook een speels en zomers tintje geven aan je tafel. Werk met maximaal twee basiskleuren voeg hier een paar vrolijke accentkleuren aan toe.

tuin-tafel-decoratieBron: Xclusivegardens via HomeDeco Binnenkijken

 

Natuurlijke elementen

Maak gebruik van de schoonheid van de natuur door natuurlijke elementen toe te voegen aan je tafeldecoratie. Gebruik bijvoorbeeld bloemen uit je tuin als centerpieces of verspreid wat schelpen en kiezels over de tafel. Houten onderzetters en linnen placemats kunnen ook een rustieke en zomerse uitstraling geven.

placemat-schelp-servetBron: Lanterfant via HomeDeco Binnenkijken




 

Sfeerverlichting

Zorg voor een sfeervolle verlichting tijdens je zomerse diners. Hang lantaarns op boven de tafel, gebruik kleine kaarsjes in glazen potjes of plaats een aantal fakkels in de tuin. Het warme en zachte licht zal een intieme en gezellige sfeer creëren.

lampionnen-boom-tuinBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Servies en glaswerk

Kies voor licht en luchtig servies en glaswerk dat past bij de zomerse sfeer. Ga bijvoorbeeld voor doorzichtige glazen en kleurrijk melamine servies. Het gebruik van verschillende texturen en materialen kan ook interessant zijn. Probeer eens een mix van glazen, aardewerk en bamboe-accessoires voor een eclectische en zomerse uitstraling.

servies-groen-placemats-bbqBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

Speelse details

Voeg speelse details toe aan je tafel om het extra leuk te maken. Denk aan naamkaartjes in de vorm van zonnehoedjes, kleine strandballen als tafeldecoratie of gekleurde rietjes in de drankjes. Deze kleine details zorgen voor een vrolijke en feestelijke sfeer.

tuintafel-servies-zonBron: Kruidje2 via HomeDeco Binnenkijken

Verfrissende drankjes

Naast het aankleden van de tafel, kunnen verfrissende drankjes een geweldige toevoeging zijn aan een zomerse eetervaring. Zet een drankstation neer met verschillende soorten fruitsappen, water met muntblaadjes of zelfgemaakte limonades. Voeg schijfjes citroen, komkommer of verse bessen toe voor een kleurrijk accent.

limonade-tap-citroenBron: Cosy & Trendy




 

Functioneel en praktisch

Naast het decoratieve aspect is het ook belangrijk om de functionaliteit en praktische kant van je zomertafel in gedachten te houden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de gerechten en glazen, en dat je gasten comfortabel kunnen zitten. Denk aan tafellakens die makkelijk schoon te maken zijn en stoelkussens.

Houdt er ook rekening mee dat de meeste mensen liever dineren in de schaduw. Zorg voor genoeg parasols of hang een schaduwdoek over de tafel heen. Je kunt de tafel ook onder een pergola zetten, laat hier mooie klimplanten omheen groeien voor een dromerig effect.

pergola-tuintafelBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo dek je een gezellige tafel in 4 stappen
- Upgrade jouw interieur met deze adembenemende zomer collectie
- De zonnigste loungesets voor de zomer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...