Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Kerst

10 last minute kerst-hacks voor een sfeervolle kerst

geschreven door Julia
10 last minute kerst-hacks voor een sfeervolle kerst

Komen er vandaag mensen over de vloer maar heb je je hier niet op voorbereid? Don't worry! Ik geef je hieronder een aantal 'hacks' die je op het laatste moment kunt toepassen. Deze hacks kun je gebruiken voor het inpakken, voor decoratie in huis, voor de kerstboom en de eettafel. Zo heb je toch nog een sfeervolle kerst!

1. Inpakpapier
Heb je alleen maar saai, effen cadeaupapier in huis? Maak hier in een handomdraai feestelijk papier van door de achterkant van een potlood in verf te dippen en stipjes op het papier te zetten. Je kunt allerlei kleuren verf en inpakpapier gebruiken. Bijvoorbeeld wit papier en gouden verf, net wat je in huis hebt.

inpakpapier stippen Bron: Fotos.habitissimo

2. Decoratie: kerstlampjes
Weet je niet waar je je kerstlampjes moet ophangen? Een superleuk idee is om de lampjes in een stolp of lantaarn te leggen. Je kunt ze ook in een glazen pot stoppen of zelfs in een lege wijnfles als je geen stolp of lantaarn hebt! Zo maak je in een handomdraai creatieve kerstversiering.

lampjes in wijnfles Bron: ehow

3. Decoratie: open haardslinger
Wil je je open haard nog versieren voordat er mensen over de vloer komen? Knip wat takken van de kerstboom af, of zoek buiten een aantal dennenappels en maak hier een slinger mee.

dennenappel slinger Bron: horchow

4. Decoratie: slinger
Ben je supercreatief en heb je touw, papier, lijm en een schaar in huis? Dan kun je als versiering deze kerstboomslingers maken. Hoe leuk! Je hoeft deze natuurlijk niet zoals op de foto boven de open haard te hangen. Hang het op een zichtbare plek in huis waar je sfeer mist.

kerstslinger Bron: apartmenttherapy

5. Eettafel: takjes
Eten er mensen mee en wil je de eettafel wat gezelliger maken? Knip wat takken van de kerstboom af en leg deze op tafel. In een paar seconden heb je een gezellige kersttafel gecreëerd.

eettafel met kersttakken Bron: Psmagazin

6. Eettafel: servetten
Vind je bovenstaande versiering voor de eettafel niet genoeg? Vouw kerstboompjes van de servetten!

servet kerstboom Bron: socialapps

7. Eettafel: servetring
Lukt het vouwen niet? Wat je ook kunt doen is lege wc-rolletjes gebruiken als servetring. Beplak de rolletjes met mooi papier of stof, rol je servet op en schuif hem in het rolletje.

wc-rol servetring Bron: Dicaspaisefilhos

8. Eettafel: naamkaartjes
Wil je creatieve naamkaartjes maken? Knip van wit karton rechthoekige kaartjes, knip wat takjes van de kerstboom af, maak een gaatje in de kaartjes en schuif hier de takjes doorheen. Schrijf de namen op, en klaar! Heb je geen kerstboom? Je kunt ook takjes rozemarijn gebruiken.

naamkaartje kerst Bron: eatwell

9. Kerstboom: alternatief
Heb je geen kerstboom gekocht en zoek je last minute een alternatief? Knip buiten wat takken af, zet de takken in een vaas en hang hier lampjes en kerstballen in. Je kunt gaan voor kale takken, of als je die kan vinden dennentakken. Wil je meer ideeën voor alternatieve kerstbomen? Ga dan naar deze blog.

10. Kerstboom: versiering
Ben je vergeten om kerstballen te kopen of wil je een keer iets creatiefs maken van je kerstboom? Ga koekjes bakken! Maak een gat in elk koekje en rijg hier een draadje doorheen en klaar zijn je versieringen voor de kerstboom! Als je na de kerst de boom leeghaalt, kun je alle koekjes opeten. Geen zin om koekjes te bakken? Bevestig de koekvormpjes aan een touwtje en hang deze op in de boom!

kerstkoekjes in boom Bron: bakingmad

Zie ook:
-Zweeds huis met de nieuwste trendkleuren en kerstversiering
-Zo maak jij de lekkerste cocktails voor oud en nieuw
-DIY kerstballen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...