Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10

Zo maak jij de lekkerste cocktails voor oud & nieuw

geschreven door Rosa
Zo maak jij de lekkerste cocktails voor oud & nieuw

Het is alweer bijna oudejaarsavond, tijd om eens flink uit te pakken dus. Ben jij gek op cocktails? Probeer dan eens deze overheerlijke cocktails tijdens het nieuwjaarsfeestje. Succes gegarandeerd!

Romige frambozen mimosa

cocktail-recepten Bron: Cooks with Cocktails

Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 1 zak bevroren frambozen
- 50 gram suiker
- 125 ml melk
- 125 ml room
- 1 fles prosecco of champagne
- een paar frambozen ter garnering

Zo maak je 'm:
Stop de bevroren frambozen in een steelpannetje en verwarm langzaam.
Zodra de frambozen zacht zijn kun je de suiker toevoegen. Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.
Proef het mengsel, als het nog te zuur is kun je wat extra suiker toevoegen.
Vervolgens kun je het mengel pureren met een blender of staafmixer. Na het pureren, zeef je het mengsel goed met een fijne zeef. Want, je wilt natuurlijk geen pitjes in je cocktail.
Laat het mengsel afkoelen. Zodra de frambozen zijn afgekoeld, voeg je de melk en room toe. Roer goed door en stop het mengsel in een bakje.
Stop de bak in de vriezer en laat het daar tenminste 4 uur liggen
Als je klaar bent om de cocktails te drinken, doe je één of twee eetlepels van het bevroren frambozenmengsel uit de vriezer in een glas en deze top je af met de prosecco of champagne. Garneer eventueel met wat losse frambozen voor een extra feestelijke touch.

White Russians met zoute karamel

cocktail-recepten Bron: Kate La Vie

Ingrediënten voor 1 cocktail:
- (gezouten) karamelsaus
- ijsklontjes
- zeezout
- 25 ml likeur met karamelsmaak
- 25 ml amaretto
- 40 ml room
- 35 ml melk

Zo maak je 'm:
Pak als eerste het glas waar je de cocktail in wilt doen. Gebruik een theelepel om de karamelsaus mooi door het glas te verdelen. Wees niet te netjes en maak leuke lijntjes op de binnenkant van het glas.
Vul het glas met ijs.
Doe alle vloeibare ingrediënten bij elkaar in de cocktailshaker, samen met wat ijsklontjes.
Schud goed en schenk de cocktail in het glas. Strooi nog wat zeezout over de cocktail om de smaaksensatie compleet te maken. Leuk om te garneren met een stukje chocolade, een beetje rozemarijn of zelfs een zuurstokje.

Rozemarijn-mandarijn-prosecco coktail

cocktails-oud-en-nieuw Bron: Westelm

Ingrediënten rozemarijnsiroop:
- half kopje verse rozemarijn, grof gesneden
- 200 gram kristalsuiker
- 225 ml water
- dunne reepjes mandarijnschil

Zo maak je 'm:
Meng de kristalsuiker en water in een pannetje op het gasfornuis.
Speel een beetje met de hoogte van het vuur, van medium tot hoog en blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het mengsel zachtjes pruttelt.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de rozemarijn en mandarijnschil toe aan het mengsel.
Roer goed door en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
Proef de siroop. Als je 'm sterker wilt, laat hem dan een nachtje in de koelkast staan.
Vind je hem sterk genoeg? Zeef het mengsel dan goed zodat er geen stukjes meer achterblijven. Doe dit door een dunne handdoek in een vergiet te leggen en de siroop uit te laten lekken.
Bewaar het mengsel in flessen in de koelkast.

Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 25 ml mandarijnsap
- 15 ml limoensap
- 15 ml rozemarijnsiroop
- 100 ml prosecco

Zo maak je 'm:
Meng het mandarijnsap, limoensap en de siroop in een glas.
Top af met prosecco.
Garneer de cocktail met een stukje rozemarijn en een dunne reep van de mandarijnschil.

Frozen Negroni's met bloedsinaasappel

cocktail-recepten Bron: The Kitchn

Ingrediënten voor 2 cocktails
- 25 ml gin
- 25 ml campari
- 25 ml zoete vermout (bijvoorbeeld martini rosso)
- 100 ml bloedsinaasappelsap (± 1,5 bloedsinaasappel)
- 1,5 tot 2 glazen crushed ijs
- verse takjes tijm

Zo maak je 'm:
Stop de gin, Campari, zoete vermout, bloedsinaasappelsap en het crushed ijs samen in de blender. Hoe meer ijs je toevoegt, hoe dikker de cocktail wordt. Begin te blenden op de laagste stand en voer het tempo steeds een beetje op. Schenk vervolgens de Negroni in (gekoelde) glazen en garneer met een vers takje tijm.

Prosecco met tijm en pruimen

cocktail-recepten Bron: My Diary of Us

Ingrediënten tijmsiroop
- 100 gram suiker - 125 ml water - 6 takjes tijm

Ingrediënten
- 2 pruimen
- sap van één citroen
- 4 eetlepels tijmsiroop
- 1 fles prosecco
- crushed ijs
- extra pruimen en takjes tijm om te garneren

Zo maak je 'm:
Meng de suiker en water in een pannetje op het gasfornuis.
Speel een beetje met de hoogte van het vuur, van medium tot hoog en blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het mengsel zachtjes pruttelt.
Haal het pannetje van het vuur, voeg de tijm toe, roer goed door en laat afkoelen
Schil en snijd de pruimen in stukjes.
Plet de stukjes pruim in een aparte kom met het citroensap en tijmsiroop totdat al het sap uit de pruimen is geplet. Dit kun je natuurlijk ook al in je cocktailglas doen als je van stukjes fruit in je cocktail houdt.
Doe het mengsel in een cocktailshaker met ijs en schud flink.
Schenk het mengsel vervolgens over het crushed ijs in de cocktailglazen en top af met prosecco.
Je kunt de cocktail eventueel nog garneren met wat extra takjes tijm en schijfjes pruim.

Cranberry Moscow Mule

cocktail-recepten Bron: Joyful healthy eats

Ingrediënten voor rozemarijn-vodka
- 500 ml vodka
- 3 takjes verse rozemarijn

Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml rozemarijn-vodka
- 50 ml cranberrysap
- sap van een halve limoen
- 150 ml gemberbier
- crushed ijs

Zo maak je 'm:
Doe takjes rozemarijn bij de vodka en laat dit 1 tot 2 dagen trekken.
Doe het ijs in een glas of mok. Voeg de rozemarijn-vodka, cranberrysap, limoensap en gemberbier toe. Even roeren en garneer eventueel met een schijfje citroen en een takje rozemarijn.

Framboos-granaatappel-champagne-cocktail

cocktail-recepten Bron: Heather Christo

Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 8 eetlepels granaatappelsap
- 1 bakje frambozen sorbetijs
- 4 eetlepels granaatappel
- champagne of prosecco

Zo maak je 'm:
Stop je glazen in de vriezer, totdat ze koud en beslagen zijn.
Doe een beetje sorbetijs en één eetlepel granaatappelpitjes in ieder glas.
Schenk de champagne eroverheen en serveer direct.

Zie ook:
Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar
Dit zijn dé 2 plantentrends voor 2019!
Dit is de Pantone kleur van 2019 en zó pas je hem toe

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...