Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Dit is de Pantone kleur van 2019 en zó pas je hem toe

geschreven door Julia
Dit is de Pantone kleur van 2019 en zó pas je hem toe

Elk jaar kiest het Pantone Color Institute in december dé kleur van het aankomende jaar uit. Het afgelopen jaar was dit Ultra Violet. Voor de kleur van 2019 gaan we de diepte in... van de zee. De kleur is namelijk Living Coral, oftewel levend koraal. Volgens Pantone is het een levendige kleur met een gouden ondertoon die energie en warmte geeft.

pantone kleur 2019 Bron: Pantone

Pantone kiest nooit zomaar een kleur, maar baseert deze op wat er speelt in de maatschappij. Wat ze dit jaar zeggen is het volgende. Door de druk van digitale technologie en social media, wat een steeds grotere rol speelt in ons leven, zoeken we naar authenticiteit en meeslepende ervaringen die zorgen voor verbinding en intimiteit. Living Coral is gezellig en levendig en omarmt de natuur. Het symboliseert de natuurlijke behoefte aan optimisme en vrolijkheid.

Genoeg over de theorie achter deze kleur. Nu willen we natuurlijk weten je deze kleur verwerkt in je eigen interieur! Hieronder laat ik een vijf manieren zien hoe je dit kunt doen.

1. Accentmuur
Ben jij helemaal fan van deze kleur en durf je risico's te nemen? Breng de kleur aan op één muur als accent. Hiermee maak je echt een statement. Om het wow-effect iets af te zwakken, kun je een aantal lijsten met prints ophangen, zodat de kleur hier en daar bedekt wordt.

2. Luxe materialen
Een materiaalsoort waarin deze kleur prachtig uitkomt is fluweel. Dit materiaal maakt de kleur iets zachter en zorgt voor luxe. Je hoeft natuurlijk niet per se meteen voor een hele bank te gaan, maar kunt ook gaan voor een kussen.

bank in koraalkleur Bron: sfgirlbybay

3. Combineren met zachtroze
Zoek je een kleur om te combineren bij het koraal? Ga voor zachtroze. Dit staat prachtig en de kleuren versterken elkaar.

koraal en zachtroze banken Bron: sfgirlbybay

4. Minder voor de hand liggende ruimte in huis
Wil je de kleur liever niet in de woonkamer? Wat dacht je van de badkamer? Aangezien deze kleur energie geeft, zal deze je in de ochtend een extra oppepper geven wanneer je onder de douche staat of je je tanden aan het poetsen bent.

koraal badkamer Bron: behance

5. Opvallende binnenkomst
Vind je het een prachtige kleur, maar wil je hem niet prominent in huis? Wat dacht je ervan om de kleur aan te brengen op je voordeur? Dat is nog eens een gave binnenkomst!

koraal deur Bron: Blog.iazamoveisdemadeira

Zie ook:
-Dit zijn de kleuren voor volgend jaar
-Dit is de top 5 populairste interieurkleuren van het moment
-5x rustige, maar verrassende kleurencombinaties

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...