Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Leuke stylingideeën voor de zolder

geschreven door mara

Leuke stylingideeën voor de zolder

De zolder: met zijn schuine muren (en soms houten balken) kan het knap lastig zijn om deze leuk én praktisch in te richten. Daarom heb ik in dit artikel een aantal toffe zolder styling ideeën geselecteerd, zodat je lekker veel inspiratie kunt opdoen. Of je er nu een slaap-, logeer- of werkkamer van wilt maken, kijk mee!

Laat de balken de show stelen

Die balken kunnen je wellicht soms flink irriteren, omdat het je soms beperkt in de inrichting. Toch zeggen we: wees blij met de balken en laat ze juist de show stelen! Dit geeft een heel authentieke en landelijke sfeer aan de ruimte.

Door de rest van de ruimte wit te schilderen, pakken de balken direct de aandacht. Je kunt de balken ook praktisch gebruiken: hang er mooie hangplanten aan en/of wikkel er een lichtslinger omheen. We love it!

zolder stylingideeenFoto: Onbekend

zolder styling ideeenFoto: Onbekend

Creëer er een fijn werkplekje

De zolder is de perfecte plek om een werkplek te creëren. Weg van de 'alledaagse' klusjes, zodat je niet afgeleid raakt van de afwas of van de niet-opgeruimde woonkamer. ;-) De zolder is daardoor heel geschikt om met volle focus aan je werk te zitten. Tip: zet je bureau zo dicht mogelijk bij het raam. Daglicht zorgt namelijk voor meer energie!

zolder styling ideeenFoto: Thomas Dahl via UrbanSize

zolder styling ideeenFoto: Onbekend

Omarm de kleine ruimte

We dromen allemaal van veel ruimte, maar soms is de realiteit toch een beetje anders. Is dat bij jou het geval, omarm dan juist die kleine zolder! Een kleine zolder kun je ontzettend knus en gezellig inrichten. Een lekker coconnetje waar je 's avonds kunt wegkruipen met een goed boek!

zolder styling ideeenFoto: Onbekend

zolder styling ideenFoto: Tatiana_home_decor via Instagram

zolder styling ideenFoto: Onbekend

Maak van je 'rommelhok' een luxe ruimte

Al genoeg slaapplekken in huis en dient de zolder nu vooral als opbergkamer? Maak er dan een luxe kastenruimte van! Wie zegt dat een rommelhok er ook rommelig en lelijk uit moet zien?! Investeer in mooie kasten (of geef je oude een likje verf), leg er een vloerkleed neer, een plant en een handig bankje. Voila, je chique zolder is klaar!

zolder styling ideeenFoto: Onbekend

Ga voor lichte muren

Door de schuine wanden en het gebrek aan veel ramen kan er voor zorgen dat de zolder als een donker 'hol' aanvoelt. Je kunt er dan voor kiezen om de muren en het plafond in een lichte kleur te schilderen. Tip: zet een spiegel tegenover het raam, om het daglicht optimaal te gebruiken.

zolder stylingideeenFoto: Onbekend

zolder styling ideeenFoto: Onbekend

Zie ook:
-6x koper in je slaapkamer
-Inspiratie: een slaapkamer volledig in het groen
-Geen ruimte voor een walk-in closet? Zo creëer je toch een mooi hoekje in je slaapkamer!