Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

10x tips voor een hemelse huisgeur

geschreven door Marie-Louise
10x tips voor een hemelse huisgeur

Iedereen heeft wel eens last van een onfrisse, muffe geur in huis. Iets wat niet prettig is voor natuurlijk jouzelf en al helemaal niet om je gasten in te verwelkomen. Maar een lekkere huisgeur willen creëren hoeft niet alleen als er muffige geurtjes te traceren zijn; een fijne geur in huis zorgt voor meer dan je denkt.

Geuren activeren namelijk het limbisch systeem in je hersenen, het gebied dat bepalend is voor homeostase, stemming en emoties. Een lekkere huisgeur is dus goed voor lichaam én geest. Het helpt je ontspannen en het ultieme thuisgevoel te creëren! Daarom geven wij vandaag 8 tips voor een hemelse huisgeur.

"Kies voor iedere ruimte één geur. Allemaal verschillende geuren die om aandacht schreeuwen is geen feestje voor je neus."

geurkaars riverdaleBron: Riverdale

1. De sinaasappeltruc

Met deze originele DIY maak jij gemakkelijk jouw eigen luchtverfrisser. Heb jij nog wat sinaasappels en kruidnagel in de keuken liggen? Prik dan wat kruidnagels in de sinaasappel en geniet twee weken van een robuuste geur in huis.

sinaasappel kruidnagel luchtverfrisserBron: Mae Mu

2. Stofzuiger met wasmiddel

Voor deze tip hoef je de deur niet uit. Door wat waspoeder op te zuigen met de stofzuiger verspreid je binnen no time dat heerlijke frisse wasgeurtje door heel het huis. A must try!

3. Geurkaarsen

Geurkaarsen geven niet alleen een heel lekker geurtje af, ze staan ook nog eens supergezellig tijdens de druilerige herfstdagen. Geurkaarsen zijn er in alle geuren, kleuren en maten te vinden en hoeven heus niet alleen tijdens de wintermaanden aan. Er zijn namelijk ook heerlijke zomer- en lentegeuren te verkrijgen!

geurkaars interieurBron: rebeccakruik via HomeDeco Binnenkijken

4. Roomspray

Een roomspray is een echte musthave voor iedere interieurliefhebber! Een paar keer sprayen en de geur verspreidt zich rondom de kamer. Daarnaast zijn ze, net als de geurkaars, een leuke accessoire in je interieur!

roomspray riverdaleBron: Riverdale

5. Aroma diffuser

Een aroma diffuser, ook wel vernevelaar genoemd. Is een apparaatje dat helpt je huis fris en vrij van geurtjes te houden en de luchtvochtigheid op peil te houden. Daarnaast is het milieuvriendelijk, niet schadelijk voor jou en je huisdieren én bevordert het de groei van jouw planten!

aroma diffuser geurwolkje huisgeur Bron: Geurwolkje

6. Geurstokjes

Geurstokjes: een 'gouwe ouwe', welbekende optie en is zeer effectief voor het creëren van een subtiele, heerlijke geur in huis! Geurstokjes zijn heel eenvoudige luchtverfrissers. De bamboe stokjes zuigen namelijk aromatische olie op en verspreiden zo een lekker luchtje!

geurstokje interieur grijs lamp pannenkoekplantBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken

7. Etherische oliën

Een etherische olie in bad, aroma diffuser of geuroliebrander verricht wonderen in huis. Etherische oliën zijn milieuvriendelijk, want ze bestaan uit plantaardige bestanddelen, zoals bloemen, vruchten, zaden, schors en wortelen.

etherische olie interieur geurwolkjeBron: Geurwolkje

8. Kruiden

Er gaat niets boven de geur van verse kruiden in huis! Ook kruiden zorgen voor een hemelse huisgeur en zijn op verschillende manieren te verwerken. Sommige kruiden zoals munt of basilicum hoef je alleen maar neer te zetten en ze doen hun werk al. Andere kruiden, zoals bijvoorbeeld rozemarijn, kun je in een pannetje met kokend water doen waardoor ze hun geur razendsnel verspreiden. En wist je dat het strooien van kruiden over de potgrond van je kamerplant ook voor een fijne geur in huis zorgt?

kruidenplantje keuken huisgeurBron: hetboshuisje via HomeDeco Binnenkijken

9. Pannetje vanillestokjes

Ook voor deze tip hoef jij (waarschijnlijk) het huis niet te verlaten. Je kunt onfrisse eetgeuren van de dag ervoor namelijk binnen een mum van tijd laten verdwijnen met deze leuke DIY! Zet simpelweg een pannetje met water en vanillestokjes op en je hebt binnen een paar minuten die heerlijk zachte vanillegeur in jouw huis zweven.

10. Wasparfum

Deze zorgt niet direct voor een lekkere huisgeur, maar índirect wel! Merk je ook weleens dat wanneer je net de schone was hebt opgehangen, het hele huis naar de frisse was ruikt? Heerlijk! Dit effect versterk (en verbeter) je alleen maar met een fijne wasparfum! Wasparfum is een toevoeging op je reguliere wasmiddel. Het versterkt de geur van frisgewassen kleding (en je huis dus) zoals nooit tevoren!

waskamer wasparfum lekkere huisgeurBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Genoeg redenen om de kaarsen aan te doen
- Tips voor een frisse geur in huis
- Brand we love: Geurwolkje

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...