Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

In 3 stappen naar een landelijk interieur

geschreven door Rosa
In 3 stappen naar een landelijk interieur

Als we het over interieur hebben dan is de landelijke stijl niet meer weg te denken! Het landelijke interieur heeft wel iets weg van het Scandinavische interieur Een van de grote verschillen is dat bij het Scandinavische interieur de nadruk erg op lichte kleuren wordt gelegd. Dit hoeft bij een landelijk interieur lang niet altijd zo te zijn. Landelijk wonen is geïnspireerd door het platteland. In deze woonstijl staat rust centraal en wordt de drukte van de grote stad buiten de deur gehouden. Om deze reden zul je ook niet snel designermeubelstukken tegen komen maar eerder mooie sierlijke meubels. Wij hebben een stappenplan voor je samengesteld zodat jij in een handomdraai het moderne, landelijke interieur in huis kunt halen.

1. Natuurlijk materialen

In het landelijk interieur wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Vaak is de vloer in een landelijk huis van echt hout en zullen ook veel tafels, kasten en stoelen gemaakt zijn van hout. Hout geeft een huis meteen een rustieke uitstraling. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van stof. Stof geeft je huis meteen een warme uitstraling. Naast hout en stof wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuursteen en leer.

landelijk interieur Bron: Brent Darby

2. Natuurlijke kleuren

Je zult in een landelijk interieur niet snel een knalgele muur tegenkomen. De meestvoorkomende tinten in het landelijk interieur zijn natuurlijke kleuren zoals aardetinten, grijs en wit. Om toch een beetje kleur toe te voegen aan het geheel wordt er vaak gebruik gemaakt van pastelkleurige accenten; bijvoorbeeld lichtblauw of zachtroze.

landelijk interieur Bron: Media Cache

3. Natuurlijke accessoires

Ook in een landelijk interieur kunnen de accessoires niet ontbreken! Eigenlijk zit je met woonaccessoires in een landelijk interieur altijd goed! Denk er wel aan dat de woonaccessoires een aanvulling zijn op de rest van je interieur. Kies dus voor mooie accessoires in natuurlijke tinten; een mooie tak in een grote vaas, rieten manden of mooie kandelaars.
Het belangrijkste in een landelijk interieur is dat het een gezellige, knusse omgeving moet zijn waarin jij je prettig voelt.

landelijk interieur Bron: Tervezzvelem

Zie ook:
-Shop the look: Zweeds familiehuis met landelijke uitstraling
-Binnenkijken in dit stoere en landelijke familiehuis
-Shop the look: mix van modern en landelijk

 
 
Inspiratie

Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

geschreven door Rosa
Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

Soms wil je graag je hele interieur omgooien, ben je het oude zat en ben je toe aan een frisse wind door je interieur. Dit begrijpen wij als interieurliefhebbers natuurlijk als geen ander. Maar, wij begrijpen ook als geen ander dat hier niet altijd budget voor is. Daarom heb ...

meer...