Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

3 tips om de geur van leer uit jouw leren bankstel te verwijderen

geschreven door Charlotte
3 tips om de geur van leer uit jouw leren bankstel te verwijderen

Je kent het waarschijnlijk wel: de niet zo lekkere geur van leer. Het is niet prettig als jij heerlijk op je prachtige leren bank ligt, en je gewoon niet relaxt ligt door de geur van het leer. Nog erger is het als de visite vieze geurtjes ruikt. Maar gelukkig kan dit worden verholpen, want een leren bank is een prachtig meubel in jouw interieur. Wel zeg ik erbij dat je niet alle tips klakkeloos moet overnemen. Probeer het eerst uit op een onopvallende plek. Niet alles werkt namelijk bij iedereen hetzelfde, omdat er veel verschillende soorten leer zijn. Benieuwd hoe je zelf de geur uit jouw leren bankstel reinigt? Lees gauw verder!

1. Reinigen met leer cleaner
Dit is een sterk reinigingsmiddel voor leren meubels. Het is sneldrogend, dus je kan na het reinigen gewoon weer lekker op je bank gaan zitten. Ik raad jullie aan om dit reinigingsmiddel eerst op een witte doek te smeren en vervolgens met de witte doek de bank te reinigen. Zoals ik al eerder vermeldde: smeer het eerst op een onopvallende plek om te kijken wat voor resultaat het geeft. Werkt dit niet? Lees dan tip 2!

2. Ontgeuren met schoonmaakazijn
Meng schoonmaakazijn met water en giet het in een plantenspuit. Spuit het geleidelijk over de bank en laat het intrekken. Dit werkt echt! Ook is het mogelijk om schaaltjes met schoonmaakazijn onder de bank te zetten. Dit werkt ook geur-absorberend. Doet dit ook niets? Probeer dan tip 3!

3. Ontgeuren met baking soda
Dit wordt meestal gebruikt om koekjes te bakken, maar het werkt ook geur-absorberend. Strooi over de bank heen, laat het een nachtje intrekken en zuig het de dag daarna goed op met een stofzuiger. Dit kun je meerdere keren herhalen als het niet direct resultaat geeft. Werkt dit allemaal niet? Laat het dan reinigen door professionals!

leren bankBron: MrCarpet

Zie ook:
- Items om je interieur warmer en huiselijker te maken
- Inspiratie: zo mooi kan een zwarte keuken zijn
- Dit zijn de trends voor het komende najaar

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...