Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

3 tips om de geur van leer uit jouw leren bankstel te verwijderen

geschreven door Charlotte
3 tips om de geur van leer uit jouw leren bankstel te verwijderen

Je kent het waarschijnlijk wel: de niet zo lekkere geur van leer. Het is niet prettig als jij heerlijk op je prachtige leren bank ligt, en je gewoon niet relaxt ligt door de geur van het leer. Nog erger is het als de visite vieze geurtjes ruikt. Maar gelukkig kan dit worden verholpen, want een leren bank is een prachtig meubel in jouw interieur. Wel zeg ik erbij dat je niet alle tips klakkeloos moet overnemen. Probeer het eerst uit op een onopvallende plek. Niet alles werkt namelijk bij iedereen hetzelfde, omdat er veel verschillende soorten leer zijn. Benieuwd hoe je zelf de geur uit jouw leren bankstel reinigt? Lees gauw verder!

1. Reinigen met leer cleaner
Dit is een sterk reinigingsmiddel voor leren meubels. Het is sneldrogend, dus je kan na het reinigen gewoon weer lekker op je bank gaan zitten. Ik raad jullie aan om dit reinigingsmiddel eerst op een witte doek te smeren en vervolgens met de witte doek de bank te reinigen. Zoals ik al eerder vermeldde: smeer het eerst op een onopvallende plek om te kijken wat voor resultaat het geeft. Werkt dit niet? Lees dan tip 2!

2. Ontgeuren met schoonmaakazijn
Meng schoonmaakazijn met water en giet het in een plantenspuit. Spuit het geleidelijk over de bank en laat het intrekken. Dit werkt echt! Ook is het mogelijk om schaaltjes met schoonmaakazijn onder de bank te zetten. Dit werkt ook geur-absorberend. Doet dit ook niets? Probeer dan tip 3!

3. Ontgeuren met baking soda
Dit wordt meestal gebruikt om koekjes te bakken, maar het werkt ook geur-absorberend. Strooi over de bank heen, laat het een nachtje intrekken en zuig het de dag daarna goed op met een stofzuiger. Dit kun je meerdere keren herhalen als het niet direct resultaat geeft. Werkt dit allemaal niet? Laat het dan reinigen door professionals!

leren bankBron: MrCarpet

Zie ook:
- Items om je interieur warmer en huiselijker te maken
- Inspiratie: zo mooi kan een zwarte keuken zijn
- Dit zijn de trends voor het komende najaar

 
 
Woonkamer

Stylingtip: (herfst)takken in je interieur

geschreven door Mara
Stylingtip: (herfst)takken in je interieur

Dé trend die iedere herfst weer terugkomt: takken in je interieur. Wij zijn er dol op! Takken geven je interieur meer sfeer en zorgen voor die knusse, herfstige look. Combineer verschillende soorten met elkaar (ga bijvoorbeeld voor een berenklauw voor in een lege hoek en ga vo...

meer...