Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

3 tips voor het stylen van een houten bankje

geschreven door Julia
3 tips voor het stylen van een houten bankje

De laatste tijd zien we ze steeds vaker opduiken in interieurs: houten bankjes. Ze zijn perfect voor als je een lege muur in je woonkamer, hal of slaapkamer hebt. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt. Je hoeft namelijk hem niet per se te stylen als zitplek. In deze blog geef ik je drie tips voor het stylen van een houten bankje.

houten bankjeBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

1. Kies een kleurenpalet of stijl

Als je je houten bankje wilt decoreren met verschillende accessoires, kan het handig zijn om een kleurenpalet en/of stijl aan te houden. Hierdoor weet je zeker dat het één geheel wordt. Hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor een heel neutraal kleurenpalet. Je kunt ook denken aan een zwart-wit of ton-sur-ton kleurenpalet. Of kies een stijl uit, zoals Scandinavisch, Boheems of modern.

houten bankjeBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

2. Werk met verschillende hoogtes

Wanneer je alleen maar kleine accessoires op het bankje zet, geeft dit weinig effect. Zorg voor een goede afwisseling tussen lage en kleine accessoires en grote en hoge accessoires. Waar je heel eenvoudig mee in de hoogte werkt zijn takken. De vaas hoeft dan niet hoog te zijn. Ook kun je zorgen voor hoogte door iets boven het bankje op te hangen, zoals bijvoorbeeld een poster.

houten bankjeBron: interiorbyamb via HomeDeco Binnenkijken

3. Betrek de ruimte om het bankje heen erbij

Natuurlijk is de styling van het bankje zelf belangrijk, maar vergeet ook niet de muur achter het bankje en de ruimte naast en onder het bankje erbij te betrekken. Hieronder is gekozen voor een grote poster. Die kan je eventueel ook ophangen boven het bankje. Onder het bankje is een kleedje neergelegd en een mand neergezet. Links is een zak met een gedroogde berenklauw neergezet. Op deze manier is er een hele hoek gecreëerd. Je kunt ook denken aan een fotoplank, wandrek, wandornament, of zoals je bij tip 1 zag, zelfs een tas.

houten bankjeBron: nienkesplace via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Waarom beige in je interieur een goed idee is
-De leukste planten én bijpassende potten (die je direct kunt shoppen!)
-Natuurliefhebbers opgelet! Ga voor dit behang

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...