Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Waarom beige in je interieur een goed idee is

geschreven door Maartje
Waarom beige in je interieur een goed idee is

Beige werd eerst soms gezien als oubollig, maar dat is het nu niet meer. We kunnen bijna niet meer om deze kleur heen. Overal zijn items in beige te koop en in veel huizen zie je het voorbijkomen. Een muur met de kleur beige of veel accessoires in deze kleur. Eén ding is zeker, de kleur beige zorgt voor een rustige en warme uitstraling.

beigeBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Beige en taupe
De kleuren beige en taupe worden door veel mensen door elkaar gehaald. Taupe is even donkerder. Het is namelijk een aardetint, die richting het bruin/grijs gaat. Beige is een stuk lichter dan taupe. Deze kleur wordt ook wel zandkleur genoemd. De kleuren kunnen wel heel erg naar elkaar neigen.

Beige combineren
Beige is ontzettend makkelijk te combineren met verschillende kleuren. Door deze kleur toe te passen, maak je jouw interieur rustiger zonder gelijk over te stappen naar het wit. Als jij graag sprekende of felle kleuren in je huis wilt kan je beige als een goede tegenhanger gebruiken. Hiermee creëer je dan toch een beetje rust.

beigeBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Muren
Beige kun je toepassen in je interieur door een of meerdere muren te schilderen of door het gebruik van accessoires. Het kan erg leuk zijn om één wand een sprekende kleur te schilderen. Dan kan je de rest wit laten of ervoor kiezen om een andere rustige kleur op de overige muren te doen. Terracotta is een kleur die we nu ook veel voorbij zien komen. Het is een mooie warme kleur, maar kan ook wat heftig zijn in je huis. Beige past perfect in het kleurenpalet van deze warme oranjetint. Deze kleuren samen zorgen voor rust en warmte in je huis. Zo is beige met nog veel meer kleuren te combineren.

beigeBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Accessoires
Door het gebruik van accessoires kan je heel makkelijk meer kleur in huis brengen, maar je kunt hiermee het juist ook rustiger maken. Als je muren en meubels al redelijk druk zijn is het belangrijk om gebruik te maken van rustige accessoires. Als jij in een druk interieur ook nog eens veel gekleurde accessoires toevoegt gaat het rommelig en druk ogen. Leg dan bijvoorbeeld wat beige kussens neer, of in combinatie met gekleurde kussens. Zorg in ieder geval voor wat rustige elementen tegenover het drukke. Rust in huis in belangrijk, want hierdoor krijg jij ook rust in je hoofd.

Zie ook:

- Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek
- Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl
- Deze 5 kleuren zie je in (bijna) ieder Scandinavisch interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...