Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl

geschreven door Julia
Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl

De laatste tijd zien we steeds meer tuinen waarbij de Balinese stijl is toegepast. Als je deze stijl toepast waan je je op vakantie in Bali, en dat in je eigen tuin! Het is de perfecte sfeer om tot rust te komen. Benieuwd naar deze stijl? In dit artikel laat ik je verschillende tuinen met een Balinese stijl zien, zodat je deze look in je eigen tuin kunt creëren.

Natuurlijke materialen

Eén van de belangrijkste onderdelen van deze tuinstijl zijn natuurlijke materialen. Deze kun je zowel in de meubels als accessoires terug laten komen. Denk aan een rotan tuinbank of stoel, een jute vloerkleed, een houten (salon) tafel en bamboe schutting of wandhanger. Deze materialen vormen de basis van je Balinese tuin.

tuin in balinese stijlBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Zonwering

Zonwering mag natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Typisch voor de Balinese stijl zijn parasols met franjes. Deze zijn in allerlei vrolijke kleuren te vinden en geven een gezellige sfeer aan je tuin. Ook natuurlijke overkappingen, van bijvoorbeeld hout, zorgen voor een Bali-sfeertje. Heb je een overkapping? Vergeet dan zeker de rotan hanglampen niet. Hiermee kun je ook 's avonds lekker buiten zitten.

tuin in balinese stijlBron: eastlondonparasols

tuin in balinese stijlBron: villaarjunabali

Loungeplek

Een fijne loungeplek mag natuurlijk niet ontbreken. Perfect voor de Balinese stijl zijn een hangmat, hangstoel of ligbed. Maar ook een houten of rotan tuinbank past goed bij deze stijl. Zorg voor fijne kussens en zet eventueel wat tropische planten neer zodat je die tropische sfeer creëert. Eventueel kun hierbij je kamerplanten gebruiken. In deze blog lees je welke kamerplanten geschikt zijn voor buiten.

tuin in balinese stijlBron: kelly_olman via HomeDeco Binnenkijken

tuin in balinese stijlBron: sfgirlbybay

Zie ook:
-Met deze items breng jij Bali naar je eigen tuin of balkon
-Stylingtip: een ronde tuintafel maakt je tuin extra gezellig
-Verticaal tuinieren in een kleine tuin

 
 
Koken & Tafelen

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

De keuken is een plek die vaak meerdere keren per dag gebruikt wordt. ’s Ochtends snel een ontbijtje in elkaar flansen, lunch maken en ’s avonds het diner. Het is daarom belangrijk dat je in je keuken alles bij de hand hebt en overal goed bij kunt. Toch blijft het erg lastig om je keuken(kastjes)...

meer...