Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Deze 7 kamerplanten kunnen in de zomer ook buiten staan

geschreven door Julia
Deze 7 kamerplanten kunnen in de zomer ook buiten staan

Wil jij jouw balkon voor de zomer opfleuren met planten? Of heb je een hoekje in de tuin waar je graag wat plantjes wilt neerzetten? Hiervoor hoef je niet per se aan buitenplanten te denken. Sommige kamerplanten kunnen in de zomer ook prima buitenstaan. Wanneer de zomer voorbij is, haal je ze gewoon weer naar binnen. In dit artikel vertel ik welke kamerplanten in de zomer buiten kunnen staan.

Alocasia

De eerste plant in het rijtje is de Alocasia, die oorspronkelijk in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië groeit. Deze kan met ongeveer 20 graden naar buiten. Je kunt hem het beste op een plek zetten waar de zon niet direct op de bladeren schijnt. Geef hem regelmatig water en laat hem af en toe buitenstaan bij een regenbuitje.

Areca palm

Deze plant kan naar buiten wanneer de temperatuur boven de 8 graden blijft. Hij houdt van licht, maar geen direct zonlicht. In de zomer heeft hij twee keer per week water nodig. Als de randen van de bladeren donker worden, krijgt 'ie waarschijnlijk te veel zonlicht. Zet hem in dat geval wat meer in de schaduw. Ook andere palmsoorten, zoals de Kentia palm kunnen buiten neergezet worden.

Bananenplant

Wanneer je de Bananenplant buitenzet, kun je dit het beste doen op een lichte, beschutte plek waar geen direct zonlicht op de plant schijnt. De nachttemperatuur moet hoger dan 13 graden zijn, en de dagtemperatuur rond de 20 graden. Deze plant heeft veel water nodig, vooral in de zomer. Zorg dat de grond altijd vochtig is, maar dat de wortels niet in het water staan.

tuin met kamerplantenBron: wendy_studiozinnig via HomeDeco Binnenkijken

Monstera

De Monstera is oorspronkelijk te vinden in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Deze tropische plant mag van mei tot september naar buiten, wanneer het warmer dan 16 graden is. Zet hem op een schaduwrijke plek uit de wind en geef hem voldoende water.

tuin met kamerplantenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Paradijsvogelplant

Deze plant kan naar buiten bij temperaturen hoger dan 15 graden. Je kunt hem van mei tot oktober buitenzetten. Hij staat graag in het zonnetje, maar liever niet in de wind. Geef hem wekelijks veel water, maar zorg dat de wortels niet in het water komen te staan door het overtollige water weg te laten lopen.

Varen

Als je je Varen buiten wil zetten, kun je dit het beste doen in halfschaduw. Het is belangrijk om de grond altijd iets vochtig te houden, zodat hij niet uitdroogt. Hij doet het goed op plekken met een hoge luchtvochtigheid, wat je na kan bootsen door te sproeien met een plantenspuit.

tuin met kamerplantenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Dracaena

We sluiten af met de Dracaena. Deze plant houdt niet van de volle zon, maar wel van licht. Je kunt hem buiten zetten wanneer het meer dan 15 graden is. Bij warm weer moet hij dagelijks water krijgen, anders kan hij dorre bladeren krijgen. Op dagen dat het minder warm is, hoeft dit niet elke dag.

Zie ook:
-Budget shopping: de leukste plantenbakken voor jouw bloemen en planten
-DIY: planten- en bloemenzakjes
-Waar moet je op letten bij het verzorgen van je planten?

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...