Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
3x creatieve ideeën om je wandplank boven de bank stylen

geschreven door julia_

3x creatieve ideeën om je wandplank boven de bank stylen

Tegenwoordig zie je ze in allerlei ruimtes van het huis terugkomen, maar ze worden het meest in de woonkamer opgehangen. Ik heb het over wandplanken. Een wandplank boven de bank kleedt de zithoek aan en geeft je de mogelijkheid om je mooiste spulletjes op een prominente plek in huis neer te zetten. Wil je hem stylen, maar weet je niet hoe? Hieronder geef ik je drie creatieve ideeën!

1. Zet lege lijsten neer
Het klinkt misschien raar, maar lege lijsten zijn perfect voor op een wandplank. Een voordeel is dat je meer van de achterste lijsten ziet doordat je door de voorste lijsten heen kunt kijken. 'Verbind' de lijsten met elkaar door middel van de lege lijsten. Dit doe je door ze te laten overlappen. De lege lijsten zorgen voor een speels effect.

wandplank woonkamer Bron: huiswaarts

2. Speel met verf
Met verf kun je een hoop leuke dingen doen met je wandplank boven de bank. Je kunt er bijvoorbeeld een kleurvlak omheen schilderen. Bevestig de wandplank op de onderste rand van de gekleurde vlak (zoals hieronder) of in het midden van het vlak. Ook kun je een kleurvlak schilderen dat gedeeltelijk over de wandplank heen gaat of als je je muur half geschilderd hebt, kun je de wandplank boven de geschilderde rand hangen.

wandplank met verfvlak Bron: onbekend

3. Bevestig er haken aan
Een wandplank met haken geeft je veel mogelijkheden qua styling. Hoe leuk is het om plantjes aan deze haken te hangen? Ga voor verschillende touwlengtes voor het mooiste effect. Naast planten kun je er ook een spiegeltje aan hangen, een lampje, een kleine poster etc. Ben je niet zo handig? Gelukkig zijn er ook wandplanken die al haken hebben.

wandplank met hangplanten Bron: onbekend

Zie ook:
-6x een ronde spiegel boven de bank
-1 bank, 11 stijlen
-5 tips voor die ellendige lege hoek in de woonkamer