Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Kerst

4 leuke en makkelijke manieren om je kerstcadeaus in te pakken

geschreven door Iboya
4 leuke en makkelijke manieren om je kerstcadeaus in te pakken

Het is weer bijna kerst en dat betekent (meestal) cadeautjes! Als je alle cadeautjes eindelijk gevonden en gekocht hebt, kun je ze gaan inpakken. Nu is het natuurlijk leuk als jou cadeautjes de mooiste zijn onder de kerstboom, maar het inpakken ervan kan soms veel tijd in beslag nemen. Daarom heb ik 4 makkelijke en vooral hele leuke ideeën om je cadeautjes in te pakken voor je op een rijtje gezet. Lees gauw mee!

Cadeau 1

Het eerste cadeautje is super origineel en heel makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar dingen nodig: inpakpapier, een zwarte stift, een schaar, plakband, mini kerstboom, een leuk draad en een sjabloon van een auto. Dit sjabloon is te vinden aan het eind van de blog. Het sjabloon moet je uitprinten om ermee aan de slag te kunnen.

Stap 1: print het sjabloon van de auto uit. Deze plak je vervolgens tegen een raam. Houd je inpakpapier er tegenaan en trek de auto over. Als je goed kunt tekenen kan je natuurlijk ook gewoon zelf een auto tekenen op het inpakpapier. Heb je de auto op het inpakpapier getekend? Dan kan je nu je cadeautje ermee inpakken! Let wel op dat je auto goed op het cadeau komt.

Stap 2: pak het draad en de mini kerstboom erbij. Bind het kerstboompje aan het cadeau vast. De kerstboom moet boven de auto komen zodat het lijkt alsof die erop ligt.

Kerstcadeau_met_auto

Cadeau 2

Ook dit cadeau is simpel om in te pakken. Het is leuk voor grote en kleine cadeautjes. Je hebt nodig: inpakpapier, een schaar, plakband, 2 mini kerstballetjes, een draad, een kaartje en je moet een sjabloon van een strik uitprinten. Het sjabloon is te vinden onderaan de blog. Deze moet je uitprinten zodat je hier straks de strikjes mee kan maken.

Stap 1: als eerst pak je het cadeautje in. Je kan dat in iedere kleur doen die jij leuk vindt! Wij hebben voor zwart inpakpapier gekozen. De kleur van de strik en de kerstballen kan je natuurlijk ook zelf kiezen.

Stap 2: trek de verschillende onderdelen van het strikpatroon over op inpakpapier. Kies voor een leuk kleurtje dat goed bij het andere inpakpapier past. Knip de onderdelen uit en maak de strik. In de video is precies te zien hoe dit moet. Nu kan je de strik op het cadeau plakken.

Stap 3: doe nu het kaartje en de kerstballetjes aan de draad. Vervolgens plak je het kaartje en de kerstballen op de strik. Zo is je cadeau super snel mooi versierd!

Kerstcadeau_met_kerstboom

Cadeau 3

Voor dit super leuke cadeautje heb je nodig: 2 kleuren inpakpapier, groen lint, schaar, lijm, plakband en een mini kerstman. Je kan ook bij dit cadeau voor andere kleuren inpakpapier en lint kiezen. Wees lekker creatief!

Stap 1: pak het cadeau in. Wij hebben voor rood inpakpapier gekozen. Knip vervolgens een strook van het zwarte inpakpapier uit. Plak de strook op het cadeau.

Stap 2: doe het kaartje aan het lint. Wikkel vervolgens het lint om het cadeautje heen.

Stap 3: plak de kerstman op het cadeautje. Schrijf de naam van degene voor wie het cadeau is nog op het kaartje en je bent al weer klaar!

kerstcadeau_bij_kerstboom

Cadeau 4

Cadeau 4 is een van de makkelijkste cadeautjes om in te pakken. Binnen een paar minuten ben je klaar met inpakken, maar toch ziet het er super mooi uit! Benodigdheden: Schaar, lijm, plakband, lint, een leuk kaartje en stickertjes.

Stap 1: pak het cadeau in. Wij hebben voor een mooie rode kleur gekozen omdat dat echt bij de kerst past maar je kan natuurlijk alle kleuren van de regenboog kiezen.

Stap 2: bind het gouden lintje om het cadeau. Kijk in de video hoe je dat makkelijk kan doen!

Stap 3: vervolgens kan je de stickers erop gaan plakken. Wij hebben voor mini kerstboompjes gekozen maar je kan ook kiezen voor sterretjes of sneeuwvlokjes. Het is natuurlijk extra leuk om stickers in de kerstsfeer te kiezen. Vervolgens doe je het kaartje erbij en je cadeau is klaar!

beschrijving wat er op de foto te zien is

Ben je nog opzoek naar leuke kerstdecoraties? Neem dan snel een kijkje op onze kerstafdeling!

De sjablonen van de auto en de strik:

Auto_sjabloon Bron: onlycoloringpages

Sjabloon_strik Bron: dicaspraticas

Zie ook:
- De grappigste ornamenten om in je kerstboom te hangen
- zo creeër je een industriële kerststijl in huis
- 10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer

 
 
Koken & Tafelen

16x houten eettafels met een metalen onderstel

geschreven door Mara
16x houten eettafels met een metalen onderstel

Hier op de redactie zijn we dol op industriële woonitems. Ze maken je interieur net iets stoerder en je kunt ze gemakkelijk mixen & matchen in andere woonstijlen, zoals de Scandinavische en landelijke stijl.In dit artikel verzamel ik 16 stoere houten eettafels met metalen onderstellen. Stoer ...

meer...