Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

4 meest gemaakte fouten bij het onderhoud van je tuinmeubelen

geschreven door Marie-Louise
4 meest gemaakte fouten bij het onderhoud van je tuinmeubelen

Suns out, buns out! Voetjes omhoog, koud drankje in de ene hand en een goed boek in de andere hand. Wij kunnen niet wachten om weer lekker op onze stijlvolle tuinmeubelen te kunnen relaxen in de zon.

Van je (nieuwe) tuinmeubelen wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken, het is immers geen broodje van de bakker. Goed onderhoud is dus een must! Er zijn echter wel wat dingen die vaak verkeerd worden gedaan. Welke foutjes dit zijn? Wij vertellen je dit graag, zodat het de volgende keer bij jou gegarandeerd goed gaat!

onderhoud tuinmeubelenBron: lotscreativity via HomeDeco Binnenkijken

1. Geen gebruik maken van beschermhoezen

Onze fijne tuinmeubelen hebben 's winters heel wat te verduren door de kou, regen en wind. Door de meubelen af te dekken met een goede beschermhoes, bescherm je ze niet alleen van de eerdergenoemde boosdoeners, maar ook tegen vuil, aanslag en schadelijke Uv-straling én blijven ze lekker schoon zoals op de foto hieronder!

onderhoud tuinmeubelenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

2. Niet behandelen met een protector spray

Na aankoop van je nieuwe tuinmeubelen wil je er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op flaneren. Maar wees verstandig en spray ze altijd eerst even in met een protector spray. Dit zorgt ervoor dat vuil en vocht minder makkelijk in het meubilair trekken. Vergeet ook zeker je tuintafels niet! Zo trekken de vet- of wijnvlekken na een lekker avondje barbecueën minder snel in en behoud je net zoals op de foto hieronder z'n mooie kleur!

onderhoud tuinmeubelen beschermhoezenBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

3. De hogedrukspuit erop zetten

Hoewel het zeker voor een knap resultaat zorgt op de korte termijn, is het zetten van de hogedrukspuit op jouw tuinmeubelen een flinke boosdoener voor het materiaal ervan. Zo kan bijvoorbeeld hout hierdoor flink beschadigd worden. Doe dit dus niet, want haastige spoed is zelden goed 😉.

Wat je dan wél moet doen? Pak een zachte borstel of doek en reinig je meubelen met een Suns cleaner. Door ze daarna weer met een protector te behandelen blijven je meubelen jaren mooi, zoals hieronder!

onderhoud tuinmeubelen hogedrukspuitBron: huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken

4. Tuinkussens te heet (of gewoon niet) wassen

We praten er natuurlijk liever niet over, maar van al dat bakken en braden gaan we soms best wel een beetje zweten. Of wat dacht je van al dat water na een opfrisbeurt onder de tuindouche? Je nieuwe spijkerbroek, lekker buiten eten en drinken; het geeft allemaal ongewenste vlekken op onze tuinkussens. Door ze regelmatig voorzichtig te wassen op maximaal 30° C en liggend te laten drogen, krijg je ze het beste schoon en behoud je mooi de vorm. Bewaar ze vervolgens in een tuinkussenhoes, hiermee voorkom je dat onze lieve dierenvriendjes zich gaan nestelen in de vulling.

onderhoud tuinmeubelen buitendoucheBron: statesinterior via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Items om je tuin & balkom summerproof te maken
- Tips & handige producten om een (mini)moestuin te beginnen
- Zo style jij jouw balkon

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...