Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Zo style jij jouw balkon

geschreven door Zara
Zo style jij jouw balkon

Bij mooi weer zitten we graag buiten. Heerlijk als je een tuin hebt, maar hoe zit dat met een balkon? Hoe zorg je ervoor dat die functioneel én mooi is? Een balkon is (vaak) niet groot, dus kan het best een struikelpunt zijn om deze handig in te delen. Wij geven je een paar stylingtips, zodat je genoeg inspiratie op kan doen voor jouw balkon.

Meubels

Misschien wat voor de hand liggend, maar kies de juiste meubels. Zet er een comfortabele tuinbank neer als je lekker wilt loungen of kies een hangstoel, als je heerlijk wilt kunnen genieten van een wijntje. Of misschien wil je graag buiten eten, en kun je dus beter voor een tafeltje met twee stoelen gaan. Vaak is een balkon niet groot genoeg voor meerdere zitplekjes, dus kies het juiste soort (zit)meubel dat past bij waar jij behoefte aan hebt.

Balkon met palet bankBron: Anjawillemsen via HomeDeco Binnenkijken

Groen, groen en nog meer groen

Ondanks de beperkte ruimte, is het toch fijn om een aantal planten op je balkon te hebben - zodat het buitengevoel versterkt wordt. De ideale plek om planten toe te voegen op een balkon, is aan de muur of het plafond. Zo zijn hangplanten helemaal hip en maak je kennis met verticaal tuinieren.

Balkon met leuke wanddecoratieBron: FantasticFrank

Sfeerverlichting

In de zomer is het heerlijk om nog tot laat te kunnen genieten van je balkon. En juist dan is het supergezellig als er verlichting is. Hang bijvoorbeeld een leuk lichtsnoer op, dat zorgt voor enorm veel sfeer!

Balkon stylenBron: Duska via HomeDeco Binnenkijken

Finishing touch

Alleen met meubels, planten en verlichting ben je er nog niet. Leg als finishing touch wat leuke kussens neer of een mooi buitenvloerkleed. Denk ook aan andere accessoires, zoals kaarsen, potten of hang een mooi tuindoek aan de wand. Kleed je balkon aan zoals je dat binnen ook doet.

Balkon met veel wit en beigeBron: Sevencouches via HomeDeco Binnenkijken

Privacy, please

Als je in een stad woont is het wel zo fijn om een beetje privacy te hebben op je balkon. Zo kun je je balkon bijvoorbeeld afschermen met bamboe of een speciale balkonafscheiding. Wil je liever wat meer planten? Zet dan een aantal grote, hoge planten neer. Zo creëer je ook meer privacy.

Zie ook:
- Een moestuin je balkon: zo doe je dat
- 5 ideeën om je eigen kruiden te kweken op een balkon
- 24x mooie lantaarns & windlichten voor in je tuin of balkon

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...