Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

4 punten waar je op moet letten bij het toepassen van kleur in de kinderkamer

geschreven door Zuen
 4 punten waar je op moet letten bij het toepassen van kleur in de kinderkamer

Een mooie kleur in de kinderkamer draagt bij aan de sfeer. Daarom is het dus belangrijk dat de kleur en de plek, waar je deze kleur toepast, goed gekozen worden. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Geen zorgen, wij geven je 4 tips met punten waarop je moet letten wanneer je kleur wilt gebruiken in de kinderkamer.

Grote of kleine kamer

Om te beginnen kijk je naar de grootte van de kinderkamer. Wanneer deze groot is kunnen er meer kleuren gebruikt worden dan in een kleinere kamer. Kleuren die mooi in een grote kamer staan zijn; okergeel, donkergroen en aardetinten. Probeer bij een kleinere kinderkamer donkere kleuren te vermijden, dit zorgt er vaak voor dat een kamer wat benauwd aanvoelt. Kies bij een kleinere kamer voor lichte of pastel kleurtjes, hierdoor wordt de kamer weer ruimtelijker.

kinderkamer-met-kleurBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Let op de lichtval

Nadat er is gekeken naar de grootte van de kinderkamer, is het belangrijk dat er ook naar de lichtinval binnen de kamer gekeken wordt. Naast dat de lichtinval invloed kan hebben op het slaapritme van jouw kind, kan dit ook invloed hebben op de kleurkeuze voor in de kamer. Wanneer er veel licht in een kamer aanwezig is, kan er bijvoorbeeld sneller gespeeld worden met donkere kleuraccenten in de kamer zonder dat dit té donker wordt.

kinderkamer-met-kleurBron: Huisje_sanne via HomeDeco Binnenkijken

Welke muur moet je verven?

Het verven van de hele kamer hoeft niet perse, je kan ook maar één muur verven, de accentmuur. Hierbij is het slim om de wand te kiezen waar het meeste licht op valt. Hierdoor kan de kleur het natuurlijke licht optimaal benutten. Donkere kleuren zorgen er over het algemeen voor dat een ruimte iets kleiner lijkt, vermijd daarom donkere kleuren als het gaat om het schilderen van het plafond.

kinderkamer-met-kleurBron: Thehome_and_thekid via HomeDeco Binnenkijken

Lage kamer

Is de kamer niet hoog, maar wil je de kamer toch een kleur geven? Dat kan! Verf niet de hele muur, maar tot ongeveer een meter hoog. Hierdoor krijgt de kamer meer diepte en krijgt het toch nog kleur zonder dat dit te nauw oogt.

kerstboom-boho-rozeBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tips om van de kinderkamer ook een speelkamer te maken
- De leukste kinderkamerdecoratie
- Brand we love: Met deze items maak je de kinderkamer gezellig

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...