Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Slaapkamer

4 tips om je slaapkamer groter te laten lijken

geschreven door Mara
4 tips om je slaapkamer groter te laten lijken

Een kleine slaapkamer is zo gek nog niet: heerlijk gezellig en cosy! Maar toch is het soms ook wel fijn als je slaapkamer wat ruimer oogt, zodat je wat meer 'lucht' hebt. In dit artikel geef ik daarom een aantal tips die ervoor zorgen dat je slaapkamer groter lijkt. Kijk mee!

Muur en gordijnen in dezelfde kleur

Een eerste handige tip om je slaapkamer groter te laten lijken, is door de muren en de gordijnen dezelfde kleur te houden. Hierdoor loopt alles mooi in elkaar over en trekken de gordijnen niet al te veel aandacht naar zich toe, waardoor het optisch ruimer oogt.

tips slaapkamer groterFoto: Living Stories via HomeDeco Binnenkijken

Spiegel tegenover het raam

Een effectieve manier om meer ruimte te creëren, is om zoveel mogelijk licht te vangen. Hoe meer licht, hoe ruimer de kamer lijkt. Een simpele manier om je kamer lichter te maken, is door een spiegel (schuin)tegenover je raam te zetten. Dat zorgt ervoor dat het licht vanuit het raam nog eens dubbel de kamer in gaat. Ook geeft het een doorluikje, alsof er nog een andere kamer achter schuilt. Ga voor één grote spiegel of maak een soort collage met diverse kleinere spiegels.

tips slaapkamer groterFoto: Bij Kim & Lisa in Huis via HomeDeco Binnenkijken

Vermijd drukke prints

Hoe leuk het ook is: drukke prints kun je in kleine (slaap)kamers beter vermijden. Vaak maakt dit de ruimte rommelig en chaotisch, en daarbij vangt het minder goed licht op. Ga daarom liever voor effen kleuren. Deze vangen het licht beter op, vooral als je voor lichte kleuren gaat.

tips slaapkamer groterFoto: Casa Leander via HomeDeco Binnenkijken

Kies hangende meubels of meubels op pootjes

Als laatste raad ik je aan om voor hangende meubels of meubels op pootjes te gaan in de slaapkamer. Wanneer je bed en kast een stukje boven de grond 'zweven' geeft dat een luchtige look aan je de kamer. Het resultaat: optisch meer ruimte!

tips slaapkamer groterFoto: Machs via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-11x de mooiste interieurs met blauwe muren
-24 stylingtips voor die loze hoekjes in je interieur
-Dit is de top 5 populairste interieurkleuren op het moment

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...