Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

5 dingen die interieurontwerpers nooit zullen doen in de eetkamer

geschreven door Tessa
5 dingen die interieurontwerpers nooit zullen doen in de eetkamer

Interieurontwerpers weten altijd hoe ze het meeste uit een ruimte kunnen halen. Of het nu gaat om een klein of groot oppervlak, zij weten wel raad. Een slaapkamer van 5 m2 weten ze te laten voelen als eentje van 10 m2 en ook voor alle andere ruimtes in huis weten zij de slimste trucjes. Zo ook voor de eetkamer. Er zijn namelijk een aantal dingen die een interieurontwerper nooit in een eetkamer zou doen. Weten wat? Lees gauw verder!

1. Geen vloerkleed
Hoewel veel interieurontwerpers vaak zeggen dat een te klein vloerkleed kiezen de grootste fout is die je kunt maken. Is het niet de bedoeling dan maar helemaal geen vloerkleed meer neer te leggen. Een vloerkleed is een statement in het decor en zorgt ervoor dat losstaande elementen in een ruimte samenkomen. Ze kunnen voor kleur zorgen, maar ook neutrale vloerkleden brengen het geheel samen.

eetkamer houten stoelen Bron: Homes to Love

2. Klein vloerkleed
Wanneer je een vloerkleed aanschaft voor in de eetkamer, kies er dan een die groot genoeg is. Hoe groot precies? Zo groot dat de tafel en de stoelen er makkelijk op passen. Het liefst blijft er nog een klein beetje ruimte over, zodat als je de stoelen naar achter schuift je ook nog op het vloerkleed zit. Je wil natuurlijk niet scheef aan tafel zitten😉.

Lichte eetkamer leren stoelen groot vloerkleed Bron: Studio McGee

3. Hanglamp op de verkeerde hoogte
Een andere veelvoorkomende fout is het te hoog ophangen van een hanglamp boven de tafel. Een eetruimte oogt uitnodigender wanneer je de lamp zo'n 90 centimeter boven de tafel hangt, of zo'n 180 centimeter vanaf de grond. Het zal misschien laag voelen wanneer je de lamp aan het installeren bent, maar zodra hij hangt, zul je zien dat het werkt.

Eetkamer ronde tafel industriële hanglamp Bron: Est Living

4. Hanglamp van verkeerd formaat
Dat gezegd hebbende, kleine hanglampen wil je liever niet hebben. Nu hoef je niet gelijk de grootste lamp die er is boven je eettafel op te hangen. Een exemplaar wat ongeveer 1/4 tot 1/3 van de eettafel bedekt, is perfect. Vaak denken we dat grote items als hanglampen een ruimte vol laten lijken. Hiervoor geldt echter dat een grotere variant een kleine ruimte meer in balans brengt.

Minimalistsiche eetkamer Bron: Mountainside Home

5. Meubelstukken uit proportie
Meubelstukken van het juiste formaat laten je eetkamer groter overkomen. Een 8-persoons eettafel in een kleine ruimte laat 'm kleiner lijken. Om een fout als deze te voorkomen, houd je je aan een simpele regel; bewaar minimaal 90 centimeter ruimte om de omtrek van je meubelstukken. Zo weet je zeker dat je gasten gemakkelijk aan tafel kunnen stappen, zonder zich te hoeven stoten aan de andere meubelstukken. Pas echter op dat je niet té klein gaat denken. Een klein bistro-tafeltje in een kleine eetkamer kan de ruimte even goed kleiner doen lijken.

Zie ook:
-Budgetfinds: vintage vloerkleden, eetkamerstoelen & meer!
-Budget shopping: 24 zwarte eetkamerstoelen onder €100,-.
-Dit is waarom je voor een ronder eettafel moet gaan.

 
 
Slaapkamer

4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

geschreven door Julia
4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

Donkere kleuren passen perfect bij de winter. Ze zijn super sfeervol en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De slaapkamer is heel geschikt voor donkere tinten. Ben jij van plan een donkere kleur in de slaapkamer aan te brengen, maar ben je er nog niet helemaal over uit we...

meer...