Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

5 dingen die interieurontwerpers nooit zullen doen in de eetkamer

5 dingen die interieurontwerpers nooit zullen doen in de eetkamer

Interieurontwerpers weten altijd hoe ze het meeste uit een ruimte kunnen halen. Of het nu gaat om een klein of groot oppervlak, zij weten wel raad. Een slaapkamer van 5 m2 weten ze te laten voelen als eentje van 10 m2 en ook voor alle andere ruimtes in huis weten zij de slimste trucjes. Zo ook voor de eetkamer. Er zijn namelijk een aantal dingen die een interieurontwerper nooit in een eetkamer zou doen. Weten wat? Lees gauw verder!

1. Geen vloerkleed
Hoewel veel interieurontwerpers vaak zeggen dat een te klein vloerkleed kiezen de grootste fout is die je kunt maken. Is het niet de bedoeling dan maar helemaal geen vloerkleed meer neer te leggen. Een vloerkleed is een statement in het decor en zorgt ervoor dat losstaande elementen in een ruimte samenkomen. Ze kunnen voor kleur zorgen, maar ook neutrale vloerkleden brengen het geheel samen.

eetkamer houten stoelen Bron: Homes to Love

2. Klein vloerkleed
Wanneer je een vloerkleed aanschaft voor in de eetkamer, kies er dan een die groot genoeg is. Hoe groot precies? Zo groot dat de tafel en de stoelen er makkelijk op passen. Het liefst blijft er nog een klein beetje ruimte over, zodat als je de stoelen naar achter schuift je ook nog op het vloerkleed zit. Je wil natuurlijk niet scheef aan tafel zitten😉.

Lichte eetkamer leren stoelen groot vloerkleed Bron: Studio McGee

3. Hanglamp op de verkeerde hoogte
Een andere veelvoorkomende fout is het te hoog ophangen van een hanglamp boven de tafel. Een eetruimte oogt uitnodigender wanneer je de lamp zo'n 90 centimeter boven de tafel hangt, of zo'n 180 centimeter vanaf de grond. Het zal misschien laag voelen wanneer je de lamp aan het installeren bent, maar zodra hij hangt, zul je zien dat het werkt.

Eetkamer ronde tafel industriële hanglamp Bron: Est Living

4. Hanglamp van verkeerd formaat
Dat gezegd hebbende, kleine hanglampen wil je liever niet hebben. Nu hoef je niet gelijk de grootste lamp die er is boven je eettafel op te hangen. Een exemplaar wat ongeveer 1/4 tot 1/3 van de eettafel bedekt, is perfect. Vaak denken we dat grote items als hanglampen een ruimte vol laten lijken. Hiervoor geldt echter dat een grotere variant een kleine ruimte meer in balans brengt.

Minimalistsiche eetkamer Bron: Mountainside Home

5. Meubelstukken uit proportie
Meubelstukken van het juiste formaat laten je eetkamer groter overkomen. Een 8-persoons eettafel in een kleine ruimte laat 'm kleiner lijken. Om een fout als deze te voorkomen, houd je je aan een simpele regel; bewaar minimaal 90 centimeter ruimte om de omtrek van je meubelstukken. Zo weet je zeker dat je gasten gemakkelijk aan tafel kunnen stappen, zonder zich te hoeven stoten aan de andere meubelstukken. Pas echter op dat je niet té klein gaat denken. Een klein bistro-tafeltje in een kleine eetkamer kan de ruimte even goed kleiner doen lijken.

Zie ook:
-6x eetkamer inspiratie uit onze Binnenkijker
-Dit zijn de trendy eethoeken uit onze Binnenkijker
-Dit zijn de voordelen van een ovale eettafel

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...