Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

5 grote keukentrends van 2021

5 grote keukentrends van 2021

Over anderhalve maand is het jaar alweer om. En een nieuw jaar betekent nieuwe trends! In deze blog bespreken we vijf grote keukentrends van 2021. Van kleurtrends tot materiaaltrends tot trends die meer bij de manier van leven horen. Laat je inspireren!

Het hart van het huis

Keukens worden steeds belangrijker in huis. Hier wordt niet meer alleen gekookt, maar ook geleefd. Ze zijn zo langzamerhand het hart van het huis aan het worden. Als gevolg wordt er steeds meer aandacht aan de uitstraling van de keuken besteed. Interieurliefhebbers zorgen ervoor dat hij perfect aansluit bij de rest van het interieur. Bij de keuken hieronder kun je naast koken ook lekker bij de open haard zitten of aan de eettafel.

keukentrend 2021Bron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zwarte keukens

Waar je voorheen vooral witte keukens zag, zie je nu steeds vaker zwarte keukens. Een zwarte keuken is erg stijlvol en past bij verschillende interieurstijlen. Denk bij deze trend trouwens niet alleen aan de keukenkastjes en een zwart werkblad, maar ook zwarte kranen en wasbakken. Ook zie je keukens die enkel voor een deel zwart zijn (zoals hieronder). Je kunt alle kanten op met deze trend!

zwarte keukenBron: huisindebocht via HomeDeco Binnenkijken

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de trends van 2021 en deze gaan we ook zeker terugzien in de keuken. In de keuken zie je deze trend in de vorm van natuurlijke materialen zoals hout, marmer en bamboe. Daarnaast kun je denken aan energiezuinige keukenapparatuur en duurzame keukenaccessoires en kookgerei.

houten keukenBron: mishjac via HomeDeco Binnenkijken

Marmer

Marmer is al tijden populair en ook in 2021 is dit een grote trend. Niet zo gek ook, want het geeft je interieur een luxe en stijlvolle uitstraling. Ook is het tijdloos materiaal. Als je niet je hele keuken wilt verbouwen, kun je ook marmeren accessoires toevoegen. Denk aan marmeren handgrepen, een marmeren snijplank of een zeepdispenser.

marmeren keukenBron: Nomad Makleri

Messing

Ook deze trend kwam al steeds meer op de afgelopen tijd. Denk aan de luxueuze messing kranen in de keuken en badkamer. Ze geven je interieur een chique uitstraling en het is ook nog eens duurzaam materiaal. In 2021 zien we zelfs messing keukenkastjes. Wanneer je deze trend combineert met de zwarte keukentrend zullen de messing accenten er echt uitspringen!

messing keukenBron: Bobedre

Zie ook:
- Zo geef jij je keuken een makeover zonder een grote verbouwing
- Inspiratie: een wandrek of -plank in de keuken
- Shoppen: 20x de leukste duurzame keukenspullen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...