Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 kenmerken van een landelijk interieur

geschreven door Zuen
5 kenmerken van een landelijk interieur

De landelijke stijl zorgt voor warmte en gezelligheid en is een tikkeltje robuust. Een kenmerk van deze stijl is dat niet alles strak getrokken is, waardoor dit voor een huiselijk gevoel zorgt. Ben jij benieuwd naar vijf andere kenmerken van de landelijke stijl zijn? Lees dan snel verder!

Rustig en robuust

De basiskleuren van deze stijl zijn verschillende tinten grijs en wit. Hierdoor oogt deze stijl al snel rustig. Wanneer je naar de meubels in deze stijl kijkt, merk je al gauw op dat deze groot en robuust zijn. Ook hebben de meubels verschillende hoogtes, hierdoor wordt een kamer al gauw dynamischer. Met het gebruik van robuuste meubels binnen de rustige sfeer creëer je een fijn en warm gevoel.

landelijke-stijlBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

Natuurlijke materialen

Wanneer je aan een landelijk interieur denkt, denk je aan het veelvuldig gebruik van hout. Hiernaast is het gebruik van andere natuurlijke materialen ook een kenmerk van de landelijke stijl. Denk aan een stenen vloer en het gebruik van verschillende natuurlijke stoffen zoals leer en wol. Door deze natuurlijke invloeden ontstaat er een goede balans in een kamer.

landelijke-stijlBron: Huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken



Splash
Urban Cotton

 

Aardkleur als basis

Naast de basiskleuren wit en grijs die gebruikt worden in het interieur is het gebruik van aardetinten ook een kenmerk van de landelijke stijl. Omdat de stijl rust uitstraalt, passen aardetinten hier perfect bij. Aardetinten zorgen voor een warm en cozy gevoel en trekken niet de aandacht. Perfect in een landelijk interieur!

kamer-in-landelijke-stijlBron: Interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Open haard (wanneer mogelijk)

De landelijke stijl zorgt voor een huiselijke sfeer. Een detail dat deze stijl helemaal afmaakt, is een openhaard. Door het hebben van een openhaard in je interieur is jouw huis direct warm en gezellig. Iets wat goed past binnen deze stijl. Natuurlijk is het niet een dealbreaker wanneer je geen openhaard in huis hebt. Ook zonder deze eye-catcher kun je heel goed de landelijke stijl bereiken!

kamer-in-landelijke-stijlBron: Wonenop1 via HomeDeco Binnenkijken




 

Veel accessoires

Wanneer je alleen gebruik maakt van grote robuuste meubels kan een ruimte er minder gezellig uit zien. Hoe los je dat op? Maak gebruik van accessoires! Denk aan bloemen, sierkussens en spiegels. Ga voor items met een rustieke en authentieke look. Handgemaakte spullen passen perfect in de landelijke woonstijl omdat ze perfect imperfect zijn!

kamer-in-landelijke-stijlBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Inspiratie: interieurs met een landelijke stijl
- In 5 stappen naar een Frans landelijk interieur
- 11x de mooiste landelijke keukens

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...