Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

5 manieren om zwart toe te voegen aan je interieur

geschreven door Rosa
5 manieren om zwart toe te voegen aan je interieur

Wij bij HomeDeco zijn gek op zwart in het interieur! Het is gedurfd, geeft je interieur iets mysterieus en staat bovendien ontzettend stylish. Helaas vinden veel mensen het moeilijk om zwart daadwerkelijk toe te voegen in het interieur omdat het een hele bepalende kleur is. De sfeer in de ruimte verandert direct als je meer zwart toevoegt. Ik heb 5 manieren samengesteld waarbij je meer zwart aan je interieur kan toevoegen zonder dat je huis veranderd in een donker hol.

1. Zwarte kozijnen

We beginnen meteen met mijn favoriete manier: de kozijnen een likje zwarte verf geven. Door de kozijnen van ramen of deuren zwart te verven, breng je toch zwart aan in het interieur zónder dat je huis meteen te donker wordt. Het leuke aan zwarte kozijnen is dat het op deze manier net lijkt of je door lijstjes naar buiten kijkt.


Bron: Sels


Bron: Dust Jackett attic

2. Zwarte keuken

Mijn oog valt de laatste maanden al op een zwarte keuken omdat ik dit ontzettend mooi vind, maar ook op Pinterest zie ik deze steeds vaker voorbijkomen. Een zwarte keuken laat zien dat je lef hebt, out of the box durft te denken en het staat super mooi in iedere interieurstijl.


Bron: Behance


Bron: Stylizimo blog

Schneider SL W2 B Retro Waterkoker Mat Zwart
Prijs onbekend

Schneider SL T2.2 B Retro Broodrooster Mat Zwart
Prijs onbekend

3. Zwarte muur

Zwart is op het moment dé modekleur op verfgebied. Het staat stylish, chic én geeft de ruimte meteen iets mysterieus. Hoewel deze kleur hartstikke chique staat, vinden veel mensen het lastig om een wand helemaal zwart te verven. Voornamelijk omdat de kleur zo donker is, deze het interieur drastisch kan veranderen. Een zwarte wand kan de ruimte kleiner doen lijken. Daarom komen donkere wanden ook het best tot hun recht in een grotere ruimte. Heb je nou een kleine ruimte en wil je toch een zwarte wand? Kies er dan voor om niet de grootste wand zwart te maken of verf slechts een deel van de wand in deze kleur. Succes gegarandeerd!
Bron: Coco lapine design

Bron: Planete deco

4. Zwarte deuren

Opnieuw een subtiele manier om zwart toe te voegen. Trek de stoute schoenen aan en voorzie de deuren in huis van een likje zwarte verf. Deuren zijn vaak een doorn in het oog en willen zo onopvallend mogelijk worden gemaakt. Waarom? Dat weten wij ook niet. Tover je deuren om tot echte eye-catchers door ze zwart te maken ;)!

Bron: remodelistaBron: Manhattan nest

5. Zwarte meubels en accessoires

Dit is misschien wel de simpelste manier; investeer in zwarte meubels en accessoires. Ideaal voor als je het nog een beetje eng vindt om meteen veel zwart toe te voegen. Zwarte accessoires kunnen altijd. Niet zoveel budget? Een likje zwarte verf over je eigen accessoires doet ook wonderen. Stylingtip: dompel niet direct al je accessoires in het zwart, maar combineer het met bijvoorbeeld een glazen vaas, witte kaarsen en een grijs plaid voor een mooi, zacht geheel. Daarnaast zijn zwarte meubels natuurlijk altijd een goed idee én heel praktisch, je ziet er namelijk niet snel vlekjes op :)! Bron: Julia Brenner via My domaineBron: The ultra linx

Zie ook:
Dit is de nieuwste trend om je wand te stylen
Met deze tips houd je jezelf warm tijdens de kou!
Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken

 
 
Planten

Zo help je je kamerplanten de zomer door

geschreven door Julia
Zo help je je kamerplanten de zomer door

Staan jouw kamerplanten er niet zo goed bij? Dit zou weleens kunnen komen door het warme weer van de afgelopen tijd. In de zomer is het slim om je kamerplanten wat extra aandacht te geven, zeker wanneer de temperaturen hoog oplopen. In deze blog vertel ik welke vijf dingen je kunt doen om je plan...

meer...