Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

5 redenen om voor een wollen vloerkleed te gaan

geschreven door Sita
5 redenen om voor een wollen vloerkleed te gaan

Zachte en warme voetjes, ik denk wel de bekendste redenen om een wollen vloerkleed in huis te hebben! Deze fijne eigenschap van wol is leuk, maar wist je ook dat wol van nature vlambestendig is? En er is meer... In dit artikel lees je vijf redenen waarom jij voor een wollen vloerkleed moet gaan.

1. Een natuurlijke isolator

Ten eerste is wol net een isolator, het past zich aan aan de temperatuur van de kamer. Is het warm in huis, dan laat de stof vocht uit wat voor afkoeling zorgt. Aan de andere kant neemt wol vocht op wanneer er warmte nodig is. Een wollen vloerkleed is dus geschikt voor alle seizoenen.

Een ander leuk weetje is dat wol keratine bevat. Hierdoor worden luchtverontreinigende stoffen als stikstofdioxide en radon gezuiverd in de lucht thuis, soms tot wel 30 jaar lang!

vloerkleed-wolBron: MOMO Rugs

2. Schoon

Ten tweede heeft wol een hoog absorptievermogen en is het (bijna helemaal) zelfreinigend. Vuil of stof zal op het vloerkleed blijven liggen, in plaats van dat het in de stof trekt. Dit komt omdat er een vetlaagje om wol zit waardoor vlekken moeilijk hechten. Is er wel een vlek in gekomen, dan zijn er verschillende manieren om deze te verwijderen zonder dat het kleed beschadigd. Tips om jouw vloerkleed schoon te maken lees je hier!

3. Een stukje duurzamer

Ten derde is wol een duurzame keuze. Mocht je iets bewuster willen leven, dan is dit nog een reden om voor een wollen vloerkleed te gaan. Wol is namelijk een stuk duurzamer dan andere synthetische vezels. Naast het feit dat wol recyclebaar is, kan het kleed in huis ook erg lang meegaan. Door de elastische structuur van de gekrulde haartjes zullen deze uiteindelijk altijd terugvormen naar de originele vorm. Ideaal dus als er veel over het tapijt heen wordt gelopen.

vloerkleed-van-wolBron: Interiorbyamb via HomeDeco Binnenkijken

4. Hypoallergeen

Nog een reden: allergenen als huisstofmijt, schimmels en bacteriën zal je minder snel vinden in een wollen vloerkleed. Dit komt doordat de stof zo goed ademend is en zelf de juiste temperatuur regelt om deze allergenen af te stoten. Een handige eigenschap voor mensen met allergieën.

5. Veilig bij de open haard

Ten slotte is wol vlambestendig door het hoge stikstofgehalte. Wanneer een vlam in aanraking komt met wol, zal deze gaan verkolen in plaats van smelten als de vuurbron is verwijderd. Je kunt het tapijt dus gerust plaatsen in de buurt van een open haard! De stoffen die vrijkomen in een brandsituatie zijn bovendien een stuk minder giftig dan andere materialen.

vloerkleed-wol-rondBron: EVA Interior

Zie ook:
-20x de mooiste jute vloerkleden
-Dit is de reden dat jute vloerkleden zo populair zijn
-7 prachtige interieurs met een wit vloerkleed

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...