Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
DIY

Tips om jouw vloerkleed schoon te maken

geschreven door Maartje
Tips om jouw vloerkleed schoon te maken

Een vloerkleed is heerlijk zacht aan de voeten en het staat gezellig. Ze zijn er in verschillende kleuren, maten en materialen te vinden. Wel trekken vloerkleden een hoop vuil aan. Vooral bij hoogpolige vloerkleden blijft er veel kruimels en zand in zitten. Na een tijdje worden ze een beetje smoezelig en zijn ze wel toe aan een schoonmaakbeurt. Maar hoe kun je dit nou het beste doen?

vloerkledenBron: thuisbijbregje via HomeDeco Binnenkijken

Stofzuigen
Allereerst is het belangrijk dat je regelmatig, net als in de rest van het huis, je de stofzuiger ook over het vloerkleed heen haalt. Doe dit met een speciale borstel hiervoor of haal de gehele borstel eraf. Zet de stofzuiger op maximale zuigkracht en er zullen al een hoop kruimels verdwijnen.

Uitkloppen
Ondanks het stofzuigen blijft er toch aardig wat aan kruimels en zand hangen. Vooral bij hoogpolige vloerkleden zal dit het geval zijn. Klopt buiten eens met een mattenklopper je vloerkleed uit. Hang hem bijvoorbeeld over een paar stoelen heen of over iets anders. Je kunt hem gelijk laten luchten.

vloerkledenBron: chachalolo via HomeDeco Binnenkijken

Water en azijn
Na het stofzuigen en uitkloppen kun je beginnen met vlekken verwijderen en hem echt goed schoonmaken. Als je jouw vloerkleed toch al buiten hebt hangen kun je deze stap gelijk doen. Meng water met azijn. Doe hier vervolgens een schone spons of doek en dep het vervolgens op het tapijt. Je kunt ook voorzichtig wrijven, doe dit niet te hard, zo kun je het tapijt beschadigen of de vlek er dieper inwrijven.

Bakpoeder of zout
Als je alleen een vlek wilt aanpakken kun je gebruik maken van bakpoeder of zuiveringszout. Strooi dit op de vlek. Doe er bij bakpoeder gelijk al een beetje water overheen en laat het een paar uur intrekken. Bij zuiveringszout doe je dit niet en laat je het een nacht of een dag intrekken. Dep het bakpoeder op, als de vlek nog de zien is, kun je het nog een keer herhalen. Zuig het zout op met de stofzuiger.

vloerkledenBron: Jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Let it snow
In Nederland ligt er niet vaak sneeuw, maar als het er ligt, kun je er goed gebruik van maken. Leg je vloerkleed of je schapenvacht onderste boven in de sneeuw. De sneeuw hecht zich aan het vuil en zal dit er vervolgens uittrekken. Laat de natuur maar zijn werk doen.

Stoomreiniger
Een snelle en goede oplossing is, om een stoomreiniger te huren of te kopen. Een stoomreiniger is beste manier om je vloerkleed of tapijt grondig te reinigen. Het is goed om dit eens in de zoveel tijd te doen. Hiermee bedoelen we ongeveer één keer per jaar. Zo kun je langer genieten van je vloerkleed, want het verwijdert hardnekkige vlekken en vuil krijgt minder de kans om zich te hechten.

Zie ook:

- Wat je kan doen als je last hebt van wespen
- Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe in je interieur
- Shoppen: 16x de mooiste buitenvloerkleden

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...