Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Wat je kan doen als je last hebt van wespen

Wat je kan doen als je last hebt van wespen

Iedereen kent het wel. Zit je net lekker in de tuin of op je balkon, komt er een wesp om je heen vliegen. Er wordt altijd gezegd dat je het beste rustig kunt blijven. Tuurlijk kan je 'm weleens weg slaan, maar als je in paniek gekke bewegingen gaat maken is de kans groter dat je wordt gestoken. De keren dat mensen worden gestoken is vaak als een wesp knel zit. Bijvoorbeeld als jij je arm omlaag doet en de wesp bij je oksel zit of wanneer je gaat zitten als de wesp op je rug zit. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat je rustiger kunt genieten als je lekker buiten een hapje aan het eten bent.

wespenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

1. Vermijd zoetigheid in de tuin
Wespen komen af op zoete geuren. Ze voeden zichzelf normaal gesproken met suiker uit bloemen en honingdauw. Wanneer dit er niet meer genoeg is, of niet in de buurt is, dan gaan ze op zoek naar iets anders. Een goede vervanger is dus jouw eten. Bijvoorbeeld een stuk taart als je een verjaardag in de tuin viert of in de ochtend een croissantje met jam. Vermijd zoetigheid zoveel mogelijk in de tuin als je geen wespen wilt.

2. Een bakje met ui
Zet een bakje met gesnipperde ui of een opengesneden ui neer, wespen komen niet meer in de buurt. Ui heeft een sterke geur, vandaar dat mensen vaak traanogen krijgen. Door deze sterke geur blijven wespen weg. Ze zullen nog wel in de tuin komen, maar niet meer in de buurt waar jij het bakje hebt neergezet.

wespenBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

3. Koffie
De geur van verbrande koffie houdt wespen op afstand. Het beste kun je hiervoor filterkoffie gebruiken, maar koffiepads kunnen ook. Doe de koffie(pads) in een schaaltje en steek het aan. Het hoeft niet in vlammen te staan, maar het moet wel een beetje branden of smeulen. De geur en rook zal de wespen op afstand houden want naast vervelende geuren houden ze ook niet van rook. Een paar stokjes wierook kunnen ook helpen.

4. Kruidnagel
Snijd citroen door de helft en prik er kruidnagel in. De geur van citroen en kruidnagel houdt wespen weg. Heb jij geen citroen in huis? Leg dan wat kruidnagel los in een bakje. Doe hier eventueel nog een klein laagje water in. Hierdoor komt de geur van kruidnagel extra vrij. In plaats van water kun je ook kiezen voor verwarmd azijn. Deze sterke geur zal ze afschrikken, maar dit zal je zelf ook wel ruiken.

wespenBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

5. Maak geen wespenval
Wespen komen op zoet af. Een wespenval wordt vaak gemaakt van een omgekeerde fles met zoetigheid erin. Hiermee trek je dus juist meer wespen aan. Best logisch, een wespenval moet eerst wespen aantrekken om ze te kunnen vangen.

Zie ook:

- Binnenkijken: klein huisje aan de haven
- 20x essentials voor een dagje op het strand
- Shoppen: 16x de mooiste buitenvloerkleden

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...