Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

In 5 stappen een fijne babykamer inrichten

geschreven door Lynn
In 5 stappen een fijne babykamer inrichten

Het kleintje in jouw buik is goed aan het groeien en thuis begint de voorpret van de babykamer inrichten! Gezellig samen naar de babywinkel waar alles echt té schattig is en de slaapkamer helemaal ready maken. Er is een hoop mogelijk in de babykamer maar het is vooral de bedoeling dat de kamer praktisch is. Want nadat je de zoveelste luier hebt verschoont kom je er misschien toch achter dat de kledingkast aan de andere kant van de kamer niet zo handig is. In deze blog geef ik je tips hoe je in 5 stappen een fijne babykamer inricht!

De basis is het belangrijkste

Wanneer je de babywinkel binnenkomt of het internet afstruint kom je heel veel leuke dingen tegen. Maar je kunt je soms afvragen of je ze echt gaat gebruiken? Probeer daarom bij de grote uitgaven jezelf af te vragen of je het nodig hebt. Want uiteindelijk zijn de belangrijkste aankopen voor de babykamer een bedje, commode en aankleedkussen. Wanneer je die drie items in huis hebt kun je gaan kijken wat je budget is en wat je hier nog allemaal mee kunt doen.

Wanneer je kleintje geboren is zul je misschien wel merken dat je spullen of meubels in de kamer mist. Wat extra opbergruimte, een fijne stoel waarin je borstvoeding geeft of een verhaaltje in voorleest. Dit shop je op je gemak als je kindje er is. Vaak weet je dan pas wat je mist.

babykamer-neutraal-rotanBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Praktische indeling

Net benoemde ik al het voorbeeld van een kledingkast die helemaal aan de andere kant van de kamer staat. Of wat dacht je van ‘handige’ plankjes boven de commode waar je alleen maar je hoofd aanstoot. Denk in de babykamer gewoon lekker simpel. Wat werkt het handigst? Staat de commode op een plek waar je genoeg bewegingsruimte hebt?

Zorg ervoor dat alle spullen die je bijvoorbeeld nodig hebt om je kindje te verschonen binnen handbereik zijn. Ben je rechtshandig? Zet al deze spullen dan ook aan de rechterkant en voor linkshandige natuurlijk aan de linkerkant.

babykamer-bohemien-woonstijlBron: Nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken




 

Kies voor zachte verlichting

Het zal niet het eerste zijn waar je mee bezig bent, maar in de babykamer heb je verschillende lichtbronnen nodig. Bijvoorbeeld een hanglamp die genoeg licht geeft wanneer je jouw kindje verschoond. Maar als jouw baby ’s nachts wakker wordt zet je liever een zacht nachtlampje aan. Daarom zijn kleine lampjes of dimbare verlichting ideaal in de babykamer.

babykamer-groen-met-rotan-hanglampBron: Joy_k_o via HomeDeco Binnenkijken




 

Genoeg opbergruimte

Je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben en ook in de babykamer is dit handig. Het is niet fijn als er overal speelgoed of kleertjes rondslingeren waar je alleen maar over kunt struikelen. Gebruik een kledingkast voor alle kleren, mandjes op de commode voor luiers en een opbergkist voor al het speelgoed. Op deze manier kun je de babykamer heel gemakkelijk schoon en netjes houden.

babykamer-grote-commodeBron: Interioratmyhome via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleed de kamer gezellig aan

Nu we het over alle praktische zaken hebben gehad is het natuurlijk tijd om de kamer sfeer te geven. Een leuk behang op de muur en een rustig kleurenpalet doen wonderen in de babykamer. Kleed de kamer verder aan met een zacht vloerkleed, een leuke muurcirkel, kleurrijk beddengoed en andere sfeervolle items. Doe alvast wat inspiratie op met deze babykamer Binnenkijkers!

babykamer-groen-behangBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zó maak je deze drie kamers in huis babyproof
- 10x mooie genderneutrale babykamers
- Dit zijn de leukste en schattigste items voor je baby

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...