Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

In 5 stappen naar een mooie babykamer

geschreven door Mara
In 5 stappen naar een mooie babykamer

Is er een kleintje op komst? Met dit handige stappenplan richt je de babykamer helemaal naar jouw wens en smaak in!

babykamer inrichtenBron: Dailydoseofgoldie via HomeDeco Binnenkijken

Stap 1. Maak een (mini)moodboard
Je kunt natuurlijk helemaal los gaan met het uitscheuren van mooie foto's in tijdschriften en gigantische moodboards maken (super leuk juist!), maar we kunnen het ook voorstellen dat je daar misschien helemaal geen zin in hebt. Een mini-moodboard maak je al door een aantal kleuren te kiezen en deze naast elkaar te leggen: passen de kleuren mooi bij elkaar? Vervolgens kun je nadenken over welke materialen je graag wilt: hout, rotan, bamboe? Door alleen al even kort hier over na te denken en wat screenshots van dergelijke items te maken, krijg je al heel snel voor ogen welke look je in de babykamer wilt.

babykamer inrichtenBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Stap 2. Kijk wat je al hebt
Voordat je begint aan het daadwerkelijk inrichten van de babykamer, is het verstandig om eerst even te checken wat je allemaal al hebt. Kun je een bedje overnemen van iemand, een commode, of misschien zit er al een likje verf op de muren? Ga na of deze items bij jouw moodboard passen, of dat ze misschien toch wat aanpassingen nodig hebben.

babykamer inrichtenBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Stap 3. Aan de slag! Begin met schilderen
Voordat je alle meubels neerzet, is het het handig om eerst de muren te schilderen. Je kunt ervoor kiezen om alle muren dezelfde kleur te geven, zodat het rust uitstraalt, maar je kunt ook voor een halve muur, muurcirkels, stippen of andere leuke muurschilderingen gaan. Dat geeft minder rust, en juist meer een vrolijke, speelse look.

Eenmaal de verf op de muur, kan het soms toch anders zijn dan je voor ogen had. Misschien blijkt de kleur wat donkerder te zijn dan je dacht, doordat de kamer weinig lichtinval heeft. Zo kun je misschien toch je plannen voor de meubels en accessoires een beetje veranderen, door bijvoorbeeld voor meer lichtere woonitems te gaan.

babykamer inrichtenBron: Nikigem via HomeDeco Binnenkijken

Stap 4. Ga voor de essentials
Onze tip: houd het qua meubels alleen bij de essentiële meubels. Zo voorkom je dat de babykamer te vol wordt en dat je te weinig bewegingsruimte hebt. Neem je een tweedehands commode over? Met een likje verf en nieuwe greepjes tover je hem gemakkelijk om naar jouw smaak.

babykamer inrichtenBron: Marjolein_hs via HomeDeco Binnenkijken

Stap 5. Style het af met accessoires
Accessoires zijn een must voor in je interieur, en dus ook voor in de babykamer! Kleed de kamer aan met spiegeltjes, extra sfeerverlichting, een klamboesluier, speelgoed, knuffels en/of een luchtzuiverende plant. Je kunt hierbij best een beetje afwijken van de kleur(en) op de muur, zodat het een wat veelzijdiger geheel wordt! Heb je juist een opvallende kleur op de muur? Dan zijn accessoires in neutrale tinten perfect om de balans te behouden.

babykamer inrichtenBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 10 mooie genderneutrale babykamers
- Dit zijn de babykamertrends van 2021
- Het inrichten van een babykamer voor een tweeling

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...