Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Baby & Kind

Het inrichten van een babykamer voor een tweeling

geschreven door Maartje
Het inrichten van een babykamer voor een tweeling

Met de babykamer inrichten kan je gaan voorbereiden voor de komst van de baby. Maar wat nou als je er twee krijgt? Alles moet twee keer gekocht worden. Je kunt voor iedere baby hetzelfde kopen maar je kunt ook totaal iets anders doen. Deze tips zal het je hopelijk iets makkelijker maken.

babykamer tweelingBron: project nursery

1. Het mag hetzelfde zijn
Veel spullen in de babykamer voor een tweeling mag hetzelfde zijn. Vaak zie je ook dat de babykamer symmetrisch is ingericht. Dit is makkelijk en scheelt een hoop tijd. Voor allebei hetzelfde bedje en eventueel nog wat andere spullen, dit voorkomt ook ruzie als ze wat ouder zijn. Maar je hoeft natuurlijk niet alles dubbel te kopen en hetzelfde te doen.

2. Verschillen
Benadruk de verschillen ook van de baby's. Het is fijn als ze iets van zichzelf hebben en als de kamer niet precies iedere helft hetzelfde is. Twee dezelfde bedjes is handig en je maakt toch een geheel van de kamer. Maar twee commodes is niet nodig, want je kunt ze toch niet tegelijk verschonen. Om iets meer verschil te krijgen in de kamer, kan je bijvoorbeeld boven elk bedje een andere print hangen. Allebei hun eigen knuffeltje, dan hebben ze echt iets van zichzelf en kunnen ze deze later ook niet door elkaar halen. Scheelt een hoop gedoe als ze peuter zijn.

babykamer tweelingBron: Palms to pines

3. Zorg voor genoeg opbergruimte
Van luiers, kleren en overige verzorging heb je wel alles dubbel nodig of meer dan wanneer je één kind krijgt, want het gaat sneller op. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Eén kleine commode met lades zal waarschijnlijk niet genoeg zijn. Kies voor een grotere commode of zorg dat je op een andere plek nog wat extra ruimte hebt. Bijvoorbeeld door nog een extra kast te plaatsen, in je eigen kast of een andere opbergkast.

4. Decoreren
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tweelingen hebben vaak lol, dus maak van de kamer een vrolijke en leuke plek om te zijn. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen als ze naar dingen kunnen kijken en verschillende dingen kunnen ontdekken. Dus verschillende figuren en kleuren is juist goed. Nu hoeft het natuurlijk niet meteen een hectisch kinderparadijs te worden, houdt het voor jezelf wel een beetje rustig. Als het gaat om decoreren hoeft het niet symmetrisch te zijn. Zet ergens een plant neer, hang wat leuke prints op, een nachtlampje et cetera.

babykamer tweelingBron: modaprints

5. Plaatsing van de bedjes
Over het algemeen wordt al vaak gezegd dat het beter is om een bedje niet bij het raam te plaatsen. Maar om de bedjes van tweelingen tegen elkaar aan te zetten is vaak ook niet zo'n goed idee. Dit kan hysterische momenten opleveren. Ze houden elkaar waarschijnlijk veel wakker, vooral als ze wat ouders zijn. Samen nog even spelen, proberen uit de bedjes te klimmen naar elkaar toe en tegelijk huil- of lachbuien. Als ze echt jong zijn zal het nog niet heel veel uitmaken, maar eenmaal wat ouder is het beter om de bedjes een stuk uit elkaar te zetten.

Zie ook:

- Tips: een open kast opnieuw inrichten doe je zo
- Rust, reinheid en gezelligheid in je interieur
- Trend: webbing is weer helemaal terug

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...