Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Rust, reinheid en gezelligheid in je interieur

geschreven door Maartje
Rust, reinheid en gezelligheid in je interieur

Veel kleur, details en spullen zijn gezellig in huis, maar zorgen niet echt voor rust. We hebben allemaal te maken met veel prikkels uit onze omgeving, dus wat minder afleiding in huis kan zorgen voor meer rust in je hoofd. Ga voor rust, reinheid maar toch ook gezelligheid. Ik vertel je hoe!

rustBron: casabinus via HomeDeco Binnenkijken

Ontspullen
Om rust te krijgen in huis en dit ook zo te houden is het belangrijk om niet te veel spullen te hebben. Als overal iets staat, oogt het al snel druk en rommelig. Creëer een omgeving waarin jij tot rust kunt komen. Dit betekent misschien wel dat je spullen weg moet doen of moet opbergen waar je het niet ziet. Zorg dat de dingen die blijven staan gezien mogen worden of netjes staan. Cluster accessoires bij elkaar, dus maak groepjes. Zo voorkom je dat er overal iets staat. Heb jij een open boekenkast? Probeer dan jouw boeken een beetje te ordenen en netjes neer te zetten.

rustBron: interiorbyanne via HomeDeco Binnenkijken

Eenheid
Eenheid is belangrijk voor rust en reinheid. Kijk wat de basis is van jouw interieur en borduur hier verder op voort. Laat kleuren en stoffen terugkomen om eenheid te creëren. Als je basis goed is kun je hier één of meerdere kleuren aan toevoegen. Op deze manier voorkom je dat je allerlei verschillende kleuren in huis hebt.

Rustige en lichte kleuren
Zorg voor lichte en rustige tinten in huis. Deze zorgen ervoor dat je huis ruimtelijker lijkt. Gebruik ongeveer drie kleuren in huis. Hier kan één sprekende kleur bij zitten. Wel belangrijk dat deze accentkleur meerdere keren terugkomt, samen met de andere kleuren. Let er ook goed op dat de kleuren goed matchen. Als kleuren vloeken bij elkaar, krijg je geen rust in huis.

rustBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen geven een rustgevende uitstraling, denk bijvoorbeeld aan; oud hout, bamboe, linnen en zeegras. Meubels of accessoires die worden gemaakt van deze materialen zien we al veel meer terugkomen. Het is duurzaam en straalt rust uit. Nog een voordeel van het gebruik hiervan is dat je meteen de lichte en rustige kleuren hebt.

Groot, groter, grootst
Een grote bank is fijn, een grote kast is handig en een grote tafel ook. Maar kijk goed naar de ruimte die je hebt en wat hierin past. Wanneer al je meubels groot zijn zal je ruimte snel vol staan en hierdoor onrustig ogen. Kies ook voor verschillende vormen in huis. Wanneer alles recht is zal de ruimte snel hokkerig worden. Breek het bijvoorbeeld met een ronde eettafel of een ronde salontafel.

Zie ook:

- De interieurtrends van het moment
- 3 tips voor het stylen van een houten bankje
- Zo maak je van jouw tuin of balkon een paradijs

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...