Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

5 stylingtips voor als je een grijze bank hebt

geschreven door Mara
5 stylingtips voor als je een grijze bank hebt

Heb jij ook een grijze bank in je zithoek en ben je nog niet helemaal tevreden over het geheel? Of heb je gewoon zin in een nieuwe look of wat extra inspiratie? In dit artikel geef ik 5 stylingtips voor grijze banken. Kijk mee!

grijze bank stylingtipsFoto: Manon0903 via HomeDeco BinnenkijkenKies één stijl of kleurenpalet
Alleen maar dezelfde kussens op je bank is wellicht een beetje saai, maar het is wél slim om één stijl of één kleurenpalet te kiezen en daar aan vast te houden. Zo voorkom je dat het een rommelig geheel wordt. Kies bijvoorbeeld voor 2 tot 3 tinten in je kleurenpalet en koop alleen kussens in die tinten. Of ga voor één bepaalde stijl of stof, zoals allemaal kussens met linnen-look.

grijze bank stylingtipsFoto: Huisje aan de Spiegellaan via HomeDeco BinnenkijkenDurf kleur te gebruiken
Juist bij een neutrale kleur als grijs staan accessoires in felle kleuren prachtig! Ga voor roze en geel om een vrolijke look te creëren, of voor groen en blauw voor een wat meer natuurlijke touch. Op een grijze bank komt eigenlijk elke kleur mooi tot zijn recht.

grijze bank stylingtipsFoto: Marit Andrea via HomeDeco BinnenkijkenGebruik niet alleen kussens
Waarom jezelf beperken tot alleen kussens? Ga lekker los met plaids, spreien en (imitatie-)schapenvachtjes! Juist die extra items zorgen voor een speels en aangekleed geheel. Drapeer een plaid nonchalant over de armleuningen of bedek de complete rugleuning ermee.

grijze bank stylingtipsFoto: Marjolein Bouhuijzen via HomeDeco BinnenkijkenSierkussens in warme tinten
Bijna alle grijstinten vallen onder de koele tinten. Juist daarom kan het een heel leuk effect geven om voor sierkussens in warme tinten te gaan. Zo staan bruin- en oranjetinten heel leuk op een grijze bank, het zorgt voor een stijlvol contrast en het maakt de zithoek gelijk iets warmer qua look.

grijze bank stylingtipsFoto: Jeannette van Luyck via HomeDeco BinnenkijkenTon sur ton
Naast alle bovenstaande tips, kan het ook heel mooi zijn om je bank heel rustig te houden. Ton sur ton, oftewel kussens in dezelfde kleur als de bank, kan heel mooi en minimalistisch staan. Eventueel kun je er nog een kussen in een andere tint, zoals bruin, bij leggen.

Zie ook:
- Waarom wij zo dol zijn op jute vloerkleden in het interieur
- Weg met stoelen! Zet een bankje bij de eettafel
- Trend: pampas pluimen in je interieur

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...