Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: herfst24
Baby & Kind

5 tips om een fijne kinderkamer te stylen

geschreven door Iris
5 tips om een fijne kinderkamer te stylen

Een mooie prins(ess)enkamer, een toffe dierenkamer of een stoere junglekamer. Wat het plan ook is, je kunt met een paar handige tips de leukste kinderkamer maken! Je kindje verdient een fijne plek om te kunnen spelen, ontspannen en tot rust te kunnen komen.

Het beginnen aan zo'n project heeft altijd wel wat voeten in de aarde, maar met deze stylingtips creëer je in een mum van tijd een fijne kinderkamer!

kinderkamer tipsBron: binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken

1. Behang

Behang is dé manier om een kinderkamer meteen stijl te geven, je creëert gelijk sfeer! Wil je een jungle/dierenkamer voor je kind, kies dan gerust voor een jungleprintje op de muur. Het is een kinderkamer, dus het mag zeker vrolijk! Kies je voor een drukke print op de muur, probeer dan wel de rest van de kamer zo rustig mogelijk te houden. Hierdoor voorkom je dat de kamer te druk wordt.

Tip: maak een statement door een illustratie op te hangen. Kies een illustratie uit - bijvoorbeeld uit het kinderboek waar jouw kind zo dol op is - laat deze groot afdrukken en hang 'm aan de muur!

persoonlijke-kinderkamer-met-behangBron: binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken

2. Kleur bepalen

We zien steeds vaker sfeervolle, rustige kinderkamers met een neutraal kleurgebruik. Je kunt dan ook goed kiezen voor een neutraal kleurenpalet met hout of voor een vintage lookje in de kinderkamer. Een goed (ingetogen) kleurenpalet is key, want met de juiste basis kun je de kamer verder stylen met unieke en persoonlijke items. Op deze manier heeft je kind jarenlang plezier van zijn of haar kamer!

kinderkamer stylenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

3. Karakter van jouw kind

Yes! Hier doen we het natuurlijk voor: een sfeervolle kamer maken waarin jouw kroost heerlijk kan vertoeven. Door het karakter van je kind mee te nemen in het stylen van de kamer, creëer je een fijne en vertrouwde sfeer. Dit kun je doen door accessoires toe te voegen, de favoriete knuffels van je kind uit te stallen of door een zelfgemaakte tekening op te hangen. Je kunt ook samen met je kind aan de slag gaan en eigen wanddecoratie maken, zoals een slinger of een poster.

persoonlijke-kinderkamer-met-behangBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

4. Indeling

Voordat je gaat indelen, kun je het beste eerst de kamer opmeten. Als je de afmetingen van de kamer weet, kun je beter inschatten hoe groot de meubels mogen zijn. Het is daarnaast ook heel handig om deze afmetingen op de grond te tapen, zo kun je gemakkelijk zien of het leuk is en of het past. Houd de belangrijkste meubels, zoals het bed, kledingkast en bureau, centraal bij het indelen.

Bergruimte is een musthave en iets waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten van de kinderkamer. Zorg dat je voldoende bergruimte hebt in je meubels of dat je fleurige manden neerzet waar je snel spulletjes in kunt opruimen.

kinderkamer stylenBron: nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

5. Bed uitkiezen

Je weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je kindje lekker kan slapen in zijn of haar eigen bed. Door te kiezen voor een 'bijzonder bed', zoals een hoogslaper of een op maat gemaakt bed van steigerhout, vindt je kind het ook geen punt om hier lekker in te gaan slapen! Daarnaast is die hoogslaper of een halfhoogslaper de ideale manier om meer ruimte te creëren in een kleine kinderkamer. Zo is er meer ruimte voor een bureau of een speelhoek.

kinderkamer stylenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Trend alert: rotan

We zien veel mooie, natuurlijke materialen in kinderkamers en rotan zien we het meest terug. Dit snappen wij wel, want rotan combineert super makkelijk en geeft die warme en knusse sfeer. Je kunt er daarom voor kiezen om een rotan hanglamp, spiegel of wandrek toe te voegen aan de kinderkamer.

Naast rotan zijn linnen, wol en katoen ook hele fijne materialen om mee te werken.

kinderkamer stylenBron: aarnsrianne via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De fijnste duurzame producten voor je kroost
- Zo creëer je een duurzame kinderkamer
- Tips om een leuke speelhoek te creëren

Slaapkamer

20x kinderkamer must-haves!

geschreven door Giolina
20x kinderkamer must-haves!

De kinderkamer is dé plek waar je kleintje groeit, speelt en slaapt. Ontdek onze nieuwste collectie met stijlvolle en praktische artikelen die elke kinderkamer een unieke uitstraling geven. Van schattige decoraties tot comfortabele meubels – hier vind je alles wat je nodig hebt om een gezellige e...

meer...