Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

5 tips om een leuke speelhoek te creëren

geschreven door Tess
5 tips om een leuke speelhoek te creëren

Kinderen vinden en leuk om een eigen plekje in huis te hebben waar ze kunnen spelen en relaxen. Daarnaast ook een groot voordeel voor jou omdat ze niet het hele huis door gaan met hun speelgoed. op deze manier oogt de woonkamer een stuk rustiger. Maar hoe richt je nou zo'n leuke hoek in?

Vandaag 5 tips om een gezellige speelhoek te creëren! Kijk ook even onderaan de pagina om de leukste woonitems te shoppen die perfect in deze hoek passen!

1. Een eigen plekje

Wanneer je een speelhoek maakt in bijvoorbeeld de woonkamer is het goed om duidelijk aan te geven dat dat de plek van de kinderen is. Je kunt een optische afscheiding maken door bijvoorbeeld vlakken op de muur te schilderen of, wanneer je deze ruimte hebt, een ombouw in de vorm van een huisje in elkaar te timmeren. Op deze manier houd je de woonkamer en het speelgedeelte gescheiden.

speelhoek inrichten
Bron: &Suus
speelhoek inrichten
Bron: VT Wonen

2. Klein knus hoekje

Zorg ervoor dat het een fijn plekje wordt om te spelen maar ook om te relaxen. Maak het knus! Schapenvachtjes, kussens en plaids doen het goed. Iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is een tipi tent. Heel trendy en de kinderen vinden het geweldig!

speelhoek inrichten
Bron: Les choses simples
speelhoek inrichten
Bron: Oh my goodies

3. Multifunctionele meubeltjes

Grote kans dat je niet heel veel ruimte voor een speelhoek hebt. In dat geval is het handig om multifunctionele meubeltjes te gebruiken of te zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan één lang wandmeubel waaraan kinderen kunnen knutselen, hun speelgoed in op kunnen bergen maar ook lekker op kunnen zitten. Zo heb je drie functies in één, ideaal!

speelhoek inrichten
Bron: Pinterest

4. Crea bea met materialen

Wanneer je een speelhoek inricht, kan speelgoed natuurlijk niet ontbreken. Maar het is ook leuk om bij de basis al rekening te houden met materialen zodat je kinderen lekker creatief bezig kunnen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan materialen als krijtbordverf, magneetverf en ook kurk is leuk om te gebruiken in een speelhoek.

speelhoek inrichten
Bron: Abitant

speelhoek inrichten
Bron: Life's chic

5. Creëer een geheel

Wanneer je een speelhoek inricht in de woonkamer wil je natuurlijk dat deze een geheel vormt met de rest van het interieur. Op deze manier oogt het rustig. Laat bijvoorbeeld de kleur die op een wand in de woonkamer zit, terugkomen in de speelhoek en gebruik dezelfde materialen. Zo hebben de kinderen toch hun eigen plekje in de woonkamer maar vormt het wel een geheel!

speelhoek inrichten
Bron: Pinterest

 
 
Accessoires

Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

geschreven door Julia
Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

Industriële woonaccessoires zijn niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Wil je graag industriële salontafels verwerken in je interieur, maar weet je niet hoe je ze kunt laten aansluiten bij jouw woonstijl? In deze blog vertel ik je hoe je ze kunt combineren met verschillende stijlen. Ik ...

meer...