Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo creëer je een interieur waar jij én je kind blij van worden

geschreven door Marie-Louise
Zo creëer je een interieur waar jij én je kind blij van worden

Je ziet je kinderen natuurlijk veel liever met speelgoed spelen in plaats van op de iPad. Niets lekkerder dan om je kind uren bezig te zien met de legoblokjes, Barbies of met de nieuwe rage onder kinderen: zelf slijm maken. Alles beter dan je druk te maken over het voor tegenwoordig iedere ouder welbekende fenomeen: hun schermtijd. Maar laten we eerlijk zijn, al dit speelgoed is een heuse doorn in het oog. In deze blog geven wij jou een aantal tips om een interieur te creëren waar zowel jij als je kind helemaal happy van worden.

interieur kinderenBron: thehome_and_thekid via HomeDeco Binnenkijken

Speelkamer
Je had het misschien zelf al bedacht, maar mocht je een kamer over hebben, maak hier dan een speelkamer van. Zo kunnen ze de hele dag lekker ongestoord spelen (en jij rustig werken), hoef je niets op te ruimen aan het eind van de dag en kun je heerlijk nonchalant de deur dicht trekken.

speelkamerBron: mamalotje via HomeDeco Binnenkijken

Opbergruimte
Met de kids in huis is praktische opbergruimte het toverwoord. Hoewel wij interieurliefhebbers niet erg dol zijn op het woord praktisch, kan opbergruimte tegenwoordig ook heel leuk staan in je huis. Denk aan een trendy rieten opbergmand of een stoere industriële kast of kist.

opbergruimteBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Creatieve prikkels
Je wilt je kind zoveel mogelijk laten ontdekken en leren. Stimuleer ze daarom met creatieve prikkels zoals bijvoorbeeld houten letters. Hier kunnen de kinderen zelf woorden mee leren maken. Of wat dacht je van een schoolbord of gewoon een hele muur waarop getekend kan worden? Met krijtverf bijvoorbeeld kun je zelf een krijtbord maken waar je kids helemaal los op kunnen gaan.

creatieve prikkelBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Speelhoek afbakenen
Je hoeft de kids niet helemaal in een hoek weg te stoppen, maar een eigen plekje om te spelen voorkomt dat het speelgoed door heel de woonkamer slingert. Hier kun je heel creatief mee omgaan door bijvoorbeeld de hoek af te bakenen met verf. Maar ook met een plant als room divider kun je goed een grens schetsen. Pas op dat je de hoek niet teveel afbakent, want je wil natuurlijk ook nog een oogje in het zeil kunnen houden ;-).

speelhoek afbakenenBron: studiobraaf via HomeDeco Binnenkijken

Kies materiaal bewust uit
Bij het kiezen van een nieuwe bank of eetkamerstoelen kies je natuurlijk het liefste voor de meest mooie stof waar jij dol op bent, maar dit is helaas vaak ook het meest onpraktisch. Kinderen knoeien nou eenmaal ondanks dat je hen meermaals hebt gewaarschuwd. Dit wil je niet op je beige stoffen bank. Pas daarom het materiaal van een nieuwe bank of stoel af op je kinderen. Misschien dat je het niet verwacht had, maar een zachte velvet stof is hier ideaal voor – en deze staat ook nog eens prachtig in huis. Dit komt door de dichtheid van de stof. Maar ook stoere, leren stoffen doen het goed: zij zijn makkelijk afneembaar en kunnen wel tegen een stootje.

materiaal bewust kiezenBron: studiobraaf via HomeDeco Binnenkijken

Stijlvol speelgoed
Hoewel niet al het speelgoed er even mooi uitziet (denkend aan het zelf maken van slijm), je hebt tegenwoordig echt pareltjes van speelgoed en kinderaccessoires, welke ook perfect matchen met de rest van jouw interieur. Met de juiste opbergmogelijkheden en een speelgoedkist afgestemd op het kleurenpalet van jouw interieur, kun je al dat speelgoed ineens een stuk beter verdragen.

stijlvol speelgoedBron: esther325 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tips om je werkspullen en schoolspullen van je kinderen op te bergen
- Tips om je huis kindvriendelijk te maken
- De leukste vloerkleden voor de kinderkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...