5 tips om je een huis met hoog plafond te stylen

geschreven door rosa

5 tips om je een huis met hoog plafond te stylen

Hier op de redactie zijn wij gek op huizen met hoge plafonds! Helaas zijn deze huizen vaak lastig te stylen, daarom heb ik 5 tips klaargezet zodat het voortaan easy is om jouw hoge plafond te stylen.

1. Verf het balkon donkerder

Om een huis hoger te laten lijken, verf je het plafond in een lichte kleur. Als je gezegend bent met een hoog plafond, kun je deze prima in een donkerdere kleur verven. Zo creëer je een knus gevoel. Je hoeft het plafond niet meteen drastisch zwart te verven, als je plafond maar iets donkerder is dan de muren, scheelt dit al een hoop.


Bron: Beeldpunt

2. Kies grote, opvallende verlichting

Met een hoog plafond heb je voldoende ruimte. Maak hier dan ook goed gebruik van! Kies een grote, opvallende lamp en de ruimte is direct sfeervoller. Je maakt een statement en vult slim de grote ruimte op. Daarnaast voegt een grote lamp veel warmte toe in je interieur. Als je het plafond lager wilt laten lijken, hang de lamp dan extra laag.
Bron: unknown

3. Houten balken

Houten balken tegen het plafond voegen karakter, persoonlijkheid en sfeer in huis. Hiervoor hoef je echt geen oud huis te hebben. Juist in een nieuwbouwhuis voegen houten balken sfeer toe. Door de balken in hun natuurlijke kleur te houden krijg je een industriële of Scandinavische uitstraling. Door de balken juist een verfje te geven, krijg je een minimalistische uitstraling. Bron: Frenchy Fancy

4. Lange gordijnen

Een ruimte met een hoog plafond kan soms wat kil aanvoelen. Om het geheel wat huiselijker te maken zijn lange gordijnen een optie. De gordijnen zorgen niet alleen voor privacy, maar maken het interieur ook een stuk warmer en huiselijker. Laat de gordijnen wel helemaal tot op de grond vallen, anders komt het wat 'iel' over.

Bron: Coco lapine design

5. Kunst

Doordat je met een hoog plafond genoeg ruimte hebt, kun je losgaan met kunst. Maak een mooie 'art wall' of kies XXL kunstwerken. Met een hoog plafond kan niets te gek! Bron: Studio McGee

     
Follow us:
   
BlogSociety