Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5 tips om je kaarsen te stylen

5 tips om je kaarsen te stylen

Brrrr.... het is weer winter. De koude en donkere dagen zijn weer aangebroken. Dit heeft natuurlijk nadelen maar zeker ook voordelen. Je kunt je huis namelijk weer gezellig maken met kaarsen! Kaarsen brengen weer licht in de donkere dagen en zorgen voor warmte in huis. En natuurlijk heb je ook nog de geurkaars die na een lange dag werken zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer in huis. Of je nou een stompkaars, rustieke kaars, lange kaars of een korte kaars hebt, dat maakt niet uit. Er is voor al deze kaarsen wel een manier om ze te stylen en natuurlijk te combineren! Heb je thuis wel kaarsen maar weet je niet hoe je deze leuk kan stylen? Of ben je juist van plan om wat meer kaarsen in je interieur neer te zetten? Laat je dan inspireren door deze 5 tips!

1. More is more

Met veel kaarsen op één plek creëer je een hele stoere maar tegelijkertijd ook gezellige sfeer. Je kunt heerlijk wegdromen in de kaarsen... Elf kaarsen bij elkaar geven een hele andere uitstraling als je het vergelijkt met drie kaarsen. Het is vooral mooi als je de kaarsen bij elkaar op een plateau of dienblad zet, zo maak je de kaarsen meer 'een geheel'.

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: Solmo

2. Verschil in hoogte

Door kaarsen met verschillende hoogte neer te zetten krijg je een veel mooier effect dan wanneer je allemaal kaarsen van dezelfde hoogte bij elkaar zet. Je kunt dit hoogteverschil uiteraard creëren door de ene kaars langer te laten branden dan de andere of je kunt de kaars in een oude fles neerzetten. Dit geeft ook een gave uitstraling en kost verder niks! Je kunt natuurlijk ook kaarsen in verschillende hoogte kopen, dan hoef je er verder niks meer aan te doen! Het is ook erg mooi om dikke en dunne kaarsen te combineren.

4-zwarte-stompkaarsen Bron: Nordic House

3. Combineer kaarsen met leuke accessoires

Zo kun je bijvoorbeeld je geurkaars op een spiegeldienblad neerzetten, voor een luxe en stijlvolle uitstraling. Verder is het natuurlijk ook heel mooi om je lange kaarsen in een leuke kandelaar neer te zetten of een waxinelichtje in een sfeerlicht. Dit zorgt ervoor dat de kaars er extra mooi uitziet.

lange-kaarsen-in-kandelaren Bron: Zoe Olivia

4. Oneven aantallen

Probeer oneven aantallen kaarsen te gebruiken. Dit geeft een speelser effect. Een oneven aantal is vooral belangrijk bij lange kaarsen omdat deze kaarsen vaak geen verschil in lengte en dikte hebben. Heb je wel een even aantal kaarsen? Combineer de kaarsen dan met andere leuke accessoires, zoals een plantje zodat je toch nog dat speelse effect krijgt.

5. Mix kleuren door elkaar

Je kaarsen hoeven niet allemaal dezelfde kleur te zijn, sterker nog, het is juist veel leuker als je verschillende kleuren door elkaar mixt! Of dit nou hele vrolijke kleuren zijn, zoals; oranje, roze, geel, groen en paars of juist wat meer neutrale kleuren, zoals; bruin, taupe, grijs zwart en wit, kleuren combineren is juist heel tof!

stompkaarsen-in-verschillende-kleuren Bron: Carbella

Zie ook:
- Deze simpele tip om je vloerkleed te stylen laat elke ruimte er beter uitzien
-Zo kies je een vloerkleed uit
-5 simpele manieren om je salontafel te stylen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...